in ,

Romeinen woedend op James Bond

Daniel Craig Monica Bellucci in Rome

Vorige week werden de hoofdrolspelers Daniel Craig en Monica Bellucci van de nieuwe 007-film Spectre nog met open armen ontvangen. Maar sinds Feyenoord-hooligans huishielden in het historisch centrum zijn burgemeester Ignazio Marino en de bewoners kennelijk minder enthousiast. De bewoners staan nog enkele stevige scènes te wachten.

Er werd een begrafenisscène gedraaid waarbij louter Engels sprekende beveiligers de nieuwsgierige bevolking op afstand hielden. Straten werden afgesloten en het verkeer omgeleid voor een achtervolging langs de oevers van de Tiber.

De Italianen verloren hun geduld: ‘Waarom worden deze beelden niet gewoon in een studio geschoten?’ Stemmen gaan inmiddels op om de James Bond-film te boycotten. ‘Het kan toch niet dat je een stad lamlegt voor de opnamen van een film?’

Autoachtervolging langs oude fonteinen

De filmcrew kreeg trouwens geen toestemming om een autoachtervolging te filmen bij de Quattro Fontane, vier barokke fonteinen die onlangs voor miljoenen zijn gerestaureerd. Gevreesd werd voor schade aan de monumenten. Het is onduidelijk wat de producenten nu met dit deel van het script gaan doen.

Het ergste komt nog

The Daily Beast weet te melden dat het ergste nog moet komen. Voor het vervolg van de spectaculaire achtervolging worden ook toeristische hotspots als Piazza Navona en het Vaticaan afgegrendeld.

Ook ’s nachts gaat er geschoten en gescheurd worden door de eeuwige stad. Creatieve bewoners hebben hun ondernemingsgeest inmiddels aangeboord en hun appartement langs de route aan paparazzi verhuurd.

Eerder werden voor Spectre opnamen gemaakt in Oostenrijk en Londen. Ook Marokko en Mexico staan nog als decor op het programma. De film komt uit met Kerstmis dit jaar.

Monica Bellucci ziet er met haar 50 jaar trouwens wel spetterend uit, vinden jullie ook niet?

Bron: The Daily Beast

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe discussieer je op z'n Italiaans

Hoe discussieer je op z’n Italiaans?

10 dingen die je niet moet doen in Italië

10 dingen die je niet moet doen in Italië