in , ,

Winactie: Loro

De nieuwe film van Paolo Sorrentino over het leven van Silvio Berlusconi

Toni Servillo speelt Silvio Berlusconi
Toni Servillo speelt Silvio Berlusconi (foto's: Gianni Fiorito)

Hij is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij bouwde een media-imperium uit, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Hoewel zijn politieke rol na de laatste verkiezingen uitgespeeld lijkt, domineerde hij jarenlang de Italiaanse én Europese media. En nog steeds houdt hij de gemoederen bezig, getuige de nieuwe biografische film Loro (hen, naar de zakenlui en politici om hem heen), over het leven van Silvio Berlusconi.

Zagen we de opkomst van Berlusconi eerder al magistraal weergegeven in de serie 1993, nu is er van de bejubelde regisseur Paolo Sorrentino (bekend van La Grande Bellezza) een portret van Il Cavaliere tijdens zijn neergang… B.’s echtgenote heeft genoeg van zijn uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af, het doek valt over zijn politieke carrière… Maar Berlusconi is een kat met 9 levens.

Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden? Een fascinerende blik achter het masker: wat dreef een van de meest intrigerende figuren van de laatste tijd? We zien het allemaal in Loro. 

Tijdens het Cannes Filmfestival van vorig jaar zei Sorrentino over Loro dat hij een film over Italianen wilde maken. En dat Berlusconi het archetype van Italiaansheid’ is. Via de oude politicus kan hij het verhaal van de Italianen vertellen. Aldus Sorrentino.

Uiteraard berust elke overeenkomst met bestaande personen op louter toeval, aldus de trailer van de film.


De rol van Berlusconi is bij Toni Servillo in goede handen. Net als eerder in La Grande Bellezza en Le consequenze dell’amore.

De distributeur in Nederland rekent op een groot succes, getuige de uitgebreide marketingcampagne die voor de film wordt gevoerd. Loro de film heeft zelfs een eigen Nederlandse website gekregen: www.lorodefilm.nl.

Loro draait in de volgende filmhuizen

Loro draait vanaf 1 november in de volgende zalen:

Stad Bioscoop
ZEIST Figi
ALKMAAR Filmhuis Alkmaar
AMERSFOORT De Lieve Vrouw
AMSTERDAM Ketelhuis
AMSTERDAM EYE
AMSTERDAM Rialto
APELDOORN De Gigant
ARNHEM Focus Arnhem
BREDA Chassé
DELFT Lumen
DEN BOSCH De Verkadefabriek
DEN HAAG Filmhuis Den Haag
DEVENTER De Keizer
EINDHOVEN Plaza Futura
ENSCHEDE Concordia
HAARLEM Filmschuur Haarlem
HELMOND De Cacaofabriek
HILVERSUM Filmtheater Hilversum
HOORN Cinema Oostereiland
MAASTRICHT Lumiere
NIJMEGEN Lux
ROTTERDAM LantarenVenster
ZWOLLE Het Fraterhuis
ROTTERDAM Wolff Cinerama
UTRECHT Kinepolis Jaarbeurs
AMSTERDAM Cinecenter
AMSTERDAM De Uitkijk
AMSTERDAM Kriterion
BERGEN Cinebergen
ENKHUIZEN Cinema
GRONINGEN Forum Images
LEIDEN Kijkhuis
UTRECHT Louis Hartlooper
AMSTERDAM Pathé City

Win kaarten voor de film!

Wil je een set van 2 gratis toegangskaartjes voor de nieuwste film van Sorrentino winnen? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens (het zijn fysieke kaartjes) naar redactie [at] ditisitalie [punt] nl. We loten 3 gelukkige winnaars uit de inzendingen! Wees er snel bij, want we kiezen over een paar dagen al een winnaar. In bocca al lupo!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extreme wateroverlast in Venetië

Driekwart van Venetië onder water

Vallende bomen door gebrek aan onderhoud in Rome

Vallende bomen in Rome