in

La Grande Bellezza: ode aan Fellini

La Grande Bellezza

In deze nieuwste film van regisseur Paolo Sorrentino vormt Rome het betoverende decor waar de succesvolle 65-jarige journalist Jep Gambardella (Toni Servillo) heen en weer fladdert tussen cultuur en het goede leven in het hedendaagse Rome. Hij denkt echter met verbittering terug aan zijn verloren jeugdliefde.

Jep Gambardella is een onweerstaanbare verleider. Een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs opleverde. Nog altijd maakt hij deel uit van het mondaine leven in Rome. Hij is op elk feestje; zijn scherpe geest wordt bejubeld en zijn gezelschap veelvuldig opgezocht.

Op zoek naar de schoonheid van het leven

Nadat hij zijn vijfenzestigste verjaardag met een uitbundig feest heeft gevierd, denkt hij met verbittering terug aan zijn verloren jeugdliefde en besluit het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de zin en schoonheid van het leven. La Grande Belezza is een cinematografische ode aan Fellini’s La Dolce Vita. De film ontvangt van alle recensenten de volle 5 sterren.

De soundtrack is ook de moeite waard, met onder andere het nummer van Bob Sinclar (Far l’amore, feat. Raffaella Carrà), dat in onderstaande trailer voorbijkomt. En inmiddels weten we dat La Grande Bellezza het ook op de internationale podia goed doet: in Amerika kreeg hij de Oscar voor beste buitenlandse film.

Zin in Rome!

Heb jij ‘m al gezien? Het zien van de film is een lust voor het oog – ondanks dat een echte verhaallijn ontbreekt – door de beelden van de Eeuwige Stad en haar inwoners anno nu. Het brengt ons direct weer in de stemming voor een fijne stedentrip naar Rome.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Le Matricole

Column: 5 november, le Matricole

Column: a pranzo