in

Advies oudste mens: eet elke dag chocolade

Giuseppina Projetto, een van de oudste mensen ter wereld
Giuseppina Projetto, een van de oudste mensen ter wereld (foto's: this-is-italy.com)

De oudste mens van Europa overleed afgelopen zomer op een leeftijd van 115 jaar. Giuseppina Projetto woonde vanaf haar geboorte in 1902 tot haar dood op 6 juli 2018 in Italië. Ze was de op één na oudste mens ter wereld toen ze stierf.

Ze stond bekend als de Oma van Italië. Ze dankte haar hoge leeftijd volgens eigen zeggen aan een positieve instelling en aan een dagelijkse portie chocolade. Een andere – inmiddels overleden – 116-jarige Italiaanse vertelde verslaggevers dat ze haar lange leven dankte aan rauwe eigeren en een bestaan als vrijgezel.

Opnieuw is een Italiaanse nu de oudste Europeaan en zij is de derde oudste vrouw in de wereld. De twee koplopers leven allebei in Japan. Het is bekend dat Italianen gemiddeld het oudst van alle Europeanen worden. Dit gegeven is waarschijnlijk te danken aan een combinatie een mediterraan dieet in combinatie met la dolce vita.

Maria Giuseppa Robucci is 116 jaar oud en woont op Sardinië, waar veel honderdplussers wonen. In 2015 werd ze Italiës oudste burgemeester toen ze deze eretitel van de gemeente Poggio Imperiale kreeg.

Robucci’s advies? Blijf wel van alcohol en sigaretten. Desalniettemin runde ze samen met haar man die in 1982 overleed een bar.

Robucci heeft vijf kinderen, negen kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen. De lokale krant Foggia Today vermeldde dat ze graag brood en tomaten eet.

Bron: this-is-italy.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Wintersport in Arabba

Skigebied Arabba-Marmolada

Parasols en ligbedden op het strand van Monterosso al Mare

Dag 2: Monterosso al Mare – Cinque Terre in 5 dagen