in

Alcoholvrije Aperol Spritz: zo maak je ‘m

Geniet ook zonder alcohol van de zomer!

alcoholvrije aperol spritz
Genieten van Italiaanse hapjes met een lekker drankje (foto: Pixabay)

We vroegen jullie laatst op Facebook wat jullie favoriete drankje van deze zomer was. Het antwoord was duidelijk: Aperol Spritz! Of zeg je nou Spritz Aperol? In ieder geval, velen kunnen dit ideale oranje terrasdrankje wel waarderen. Maar wat nu als je een alcoholvrije Aperol Spritz zou willen drinken? Omdat je zwanger bent, nog moet rijden of gewoon geen alcohol drinkt? Daarvoor hebben we dit geweldige recept.

Het schijnt dat er nog een paar lekkere zomerse dagen aan zitten te komen. Als je de ingrediënten voor een Aperol Spritz zonder alcohol in huis hebt, geniet jij lekker mee met de mensen die een échte Spritz drinken.

Een alcoholvrije Aperol Spritz is niet in de winkel te koop. Dat kan ook niet, want het licht bittere en frisse Aperol bevat nou eenmaal 11% alcohol. En prosecco kunnen we uiteraard ook niet gebruiken. We moeten het dus over een andere boeg gooien, maar we kunnen je beloven: dit alternatief smaakt bijzonder goed.

Het geheim van een alcoholvrije Aperol Spritz: Gingerino
Het geheim van een alcoholvrije Aperol Spritz: Gingerino (beeld: La Instigator Culinaria)

Maak je eigen alcoholvrije Apelrol Spritz: in de ingrediënten

een flesje gingerino

Je hebt er één ingrediënt voor nodig uit Italië. Jammer als je net terug bent uit Italië. Maar misschien heb je vrienden of familie die er op dit moment nog zijn en wat voor je mee kunnen brengen? Het gaat om Gingerino, een Italiaans drankje zonder alcohol.

Er zijn wel webshops die Gingerino verkopen en het schijnt ook in Duitsland in de winkels te liggen. Een andere optie is het om het via bijvoorbeeld eBay uit Italië te laten komen.

Als je tips hebt over de verkrijgbaarheid van Gingerino in Nederland of België, dan mag je hieronder een reactie toevoegen.

Gingerino is gemaakt van suiker, extracten van citrusvruchten, specerijen en kruiden, die een bittere smaak te geven aan het rode en licht sprankelende drankje. Net als de Aperol Spritz komt het uit de regio Veneto. Je kunt het zó drinken, maar je kunt het ook mixen met andere drankjes en dat is wat wij gaan doen.

gingerino in de supermarkt
Zo staat Gingerino in de Italiaanse supermarkt (foto: Gingerino)
schweppes-tonic

Naast een flesje Gingerino (er zit 100 ml in) heb je tonic nodig. Grote fles, kleine fles of een blikje van welk merk dan ook. Bekende merken op de Nederlandse markt zijn Royal Club, Schweppes en Kinley.

En dan heb je natuurlijk nog een echt schijfje sinaasappel, ijsblokjes en een mooi glas nodig.

Mix je eigen alcoholvrije Aperol Spritz

Doe de ijsblokjes in het glas. Giet het flesje Gingerino eroverheen, doe er een gelijk deel (of meer of minder naar smaak) tonic bij en doe er het schijfje sinaasappel bij. Je hebt een heel verfrissend alcoholvrij drankje. Jouw eigen Spritz Aperol, zónder alcohol. Ideaal voor lome zomeravonden en feestjes.

Gingerino kun je natuurlijk ook gewoon zó drinken
Gingerino kun je natuurlijk ook gewoon zó drinken

🍹Tip: Gingerino is ook erg lekker in de mix met sinaasappelsap!

Geniet nog even van de zomer!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ötzi de ijsmummie in het museum

IJsmummie Ötzi is 25 jaar geleden ontdooid

Mike Bongiorno als showmaster

De Italiaanse tv-legende Mike Bongiorno