Bruine beren leven in Italië in onder andere de Abruzzen en Trentino
Bruine beren leven in Italië in onder andere de Abruzzen en Trentino (foto: Yiyi/Wikimedia)
in

Beer doodt jogger in Noord-Italië

In Noord-Italië heeft een jogger een fatale ontmoeting gehad met naar alle waarschijnlijkheid een bruine beer. De 26-jarige onfortuinlijke sporter werd op donderdagochtend dood aangetroffen op een bospad in het dorp Caldes, volgens de autoriteiten van de provincie Trento (gewest Trentino-Zuid-Tirol).

Hoewel een autopsie nog moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is, wordt een aanval door een wild dier als mogelijkheid genoemd. Het lichaam van de man vertoonde ernstige verwondingen. Zijn familie sloeg alarm toen hij niet terugkeerde van zijn joggingronde op woensdag.

Steeds meer beren gezien

In het bergachtige en bosrijke gebied van Knapp, op ongeveer een uur afstand van de provinciale en regionale hoofdstad Trento, worden de laatste tijd regelmatig beren gezien. Lokale bewoners vertelden aan ‘L’Adige’, de regionale krant, dat er de afgelopen maand meerdere aanvallen op boerderijdieren zoals schapen zijn geweest. ‘Onze’ wolf is er niets bij.

Eerdere berenaanval

Begin maart werd een man niet ver van Caldes aangevallen door een beer. Hij liep verwondingen op aan zijn hoofd en arm. Naar schatting leven er ongeveer 100 wilde beren in de regio. Normaal gesproken vallen beren mensen niet aan, behalve als ze in de weg lopen of een bedreiging vormen voor hun jongen.

Als je een beer op je pad treft is het belangrijk om niet te gaan rennen, maar je groot te maken en langzaam achteruit te lopen, terwijl je kalm blijft praten. Blokkeer het pad van de beer in geen geval. Vermijd ook direct oogcontact met de beer.

Wat te doen bij een ontmoeting met een beer in Italië? (bron: ilcentro.it)

Bron: hln.be

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verwarrende woorden en uitdrukkingen in het Italiaans

Verwarrende woorden en uitdrukkingen in het Italiaans – deel 2

bloemen van steen - ilaria tuti

Bloemen van steen – Ilaria Tuti