in

Crodino: het bruisende, alcoholvrije aperitief

crodino het verrassende non-alcoholische aperitief sinds 1965
Crodino, het verrassende non-alcoholische aperitief sinds 1965 (foto: Crodino)

De tijd van ontspannen op het terras, het balkon of in de tuin is weer aangebroken, en voor deze genietmomenten staat Crodino voor je klaar met hét alcoholvrije aperitief. Dit verrassende Italiaanse drankje met een pittige twist is al sinds 1965 een succes in Italië en heeft vervolgens ook rest van Europa veroverd.

De Italiaanse zonsondergang in een glas Crodino staat bekend om zijn unieke en bitterzoete smaak. Dankzij een zorgvuldige infusie van vijftien hoogwaardige kruiden en extracten van verschillende vruchten, die maar liefst 6 maanden duurt, is Crodino klaar om ontdekt te worden.

Het resultaat is een aperitief met een aromatische, bitterzoete, citrusachtige en kruidige smaak. En dat allemaal zonder alcohol.

Voor de perfecte ervaring komt Crodino deze lente met een 6-pack van Crodino Biondo in 17,5 cl flesjes – voorheen 10 cl – zodat je nog meer van deze heerlijke alcoholvrije smaakervaring kunt genieten, of je nu op het terras zit, bij sociale gelegenheden bent of gewoon thuis bent.

Hoe maak je de perfecte Crodino?

  1. Vul een wijnglas royaal met ijs.
  2. Schenk vervolgens de Crodino Biondo 17,5 cl in het wijnglas.
  3. Maak het verrassende drankje compleet door het te garneren met een schijfje sinaasappel.

Deze bereidingswijze zorgt ervoor dat de unieke smaak van Crodino, met zijn intense citrus- en fruittonen en kruidige nasmaak, volledig tot zijn recht komt.

Geboren in Italië, geliefd over de hele wereld Dit bruisende Italiaanse bitterzoete aperitief is al meer dan 50 jaar geliefd onder aperitiefliefhebbers. Crodino werd in 1965 geïntroduceerd toen verschillende Italiaanse likeurproducenten en ondernemers op zoek waren naar non-alcoholische dranken, die steeds populairder werden.

Deze trend zien we vandaag de dag weer in volle bloei, groter dan ooit tevoren. Crodino werd al snel een onderdeel van de Italiaanse cultuur na de introductie in de jaren 60 en veroverde ook de harten buiten de landsgrenzen.

Het recept is door de jaren heen ongewijzigd gebleven. De basis van dit Italiaanse drankje ligt nog steeds bij de eeuwenoude bron ‘Fonte Lisiel’. Deze bron, ontdekt in 1685 in het pittoreske Italiaanse dorpje Crodo, in de buurt van het Lago Maggiore, geeft Crodino zijn unieke karakter en kwaliteit.

Pop-up terras in Utrecht

Crodino nodigt je graag uit om samen Crodino Biondo 17,5 cl te ontdekken op hun eigen zomerse pop-up terras tijdens het foodfestival Lepeltje Lepeltje in Utrecht. Van 23 t/m 25 juni kun je daar de authentieke smaak en unieke kenmerken van Crodino proeven, terwijl je geniet van heerlijke hapjes op het festival. Ga met ons mee op ontdekkingsreis en ontdek waarom Crodino het favoriete non-alcoholische aperitief is in Italië.

Bron: persbericht Pressure Amsterdam

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lunigiana in Noord-Toscane

Verborgen parel van Noord-Toscane: ontdek de mooiste plekken van Lunigiana

armband code rood

Italiaanse toestanden: kleine ingreep – deel 3