in , , , ,

Fotoserie: de pracht van Procida

Het kleurrijke eilandje in de schaduw van Napels

De oude vissershaven op Procida
De oude vissershaven op Procida (foto: Edward Hendriks)

Het ligt op slechts een halfuurtje met de draagvleugelboot vanaf Napels. Procida is in alles zo ongeveer het tegengestelde van de drukke en chaotische stad. En toch deelt dit kleine eiland van vier vierkante kilometer dezelfde taal en dezelfde geschiedenis.

Procida heeft niet het chique van Capri en ook niet het toeristische van Ischia. Maar dat maakt dit eilandje met z’n vissersbevolking juist zo aantrekkelijk. Ooit was de vloot van Procida groots en voeren door het weer geharde mannen de hele wereld over. En zelfs nu nog is de visserij de belangrijkste inkomstenbron.

Marina Corricella

Het haventje van Marina Corricella met z’n kleurrijke huisjes is wereldberoemd. Het verhaal gaat dat elk huis een eigen opvallende kleur heeft omdat de zeelui hun eigen huis dan al van verre konden herkennen. Vandaag de dag is het vooral een heel mooi gezicht.

Hoewel de eilanders blij zijn dat het massatoerisme aan hen voorbijgaat, zijn ze er stiekem toch wel trots op dat er regelmatig filmopnamen op hun paradijsje in de Golf van Napels plaatsvinden. De bekendste film die hier werd opgenomen is Il Postino (en iets recenter The Talented Mr Ripley met Matt Damon). Er is zelfs een heus filmfestival op het eiland.

Mis Procida niet!

Ben je in de buurt van Napels of de Amalfitaanse kust? Sla Procida dan niet over. Je zult er geen spijt van krijgen. Dit is beslist een van de mooiste eilanden van heel Italië. Kijk maar even mee met de volgende foto’s.

Met deze draagvleugelboot bereik je Procida
Vertrekhaven van Napels
De cruiseterminal van Napels
Onderweg naar Procida in de Golf van Napels
Lossen op Procida
Uitzicht over het hele eiland
Een van de rustige strandjes van Procida
Zicht op Procida
De oude gevangenis van Procida
Kerkje op Procida
Nog een kerk op Procida
De kleurrijke vissershaven van Procida
Marina Corricella
Uitzicht op de beroemde Marina Corricella
Visser aan het werk
Maria vol van genade
Kat op Procida
Huisjes op Procida
Citroenbomen op Procida
De avond valt op Procida
Procida bij nacht

Foto’s: Edward Hendriks

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

kerstmis in napels

Column: Kerstmis in Napels

Italiaans recept Baba met rum

Italiaans recept: baba met rum