in ,

Designweek in Milaan: Salone del Mobile 2017

Designweek in Milaan - Salone del Mobile 2017

Tussen 4 en 9 april kon je op vele plekken in het hippe Milaan de nieuwste ontwikkelingen volgen op het gebied van design. Het grootste evenement van de designweek vond plaats in het beursgebouw, de Salone Internazionale del Mobile

Een beurs die vooral geënt is op de inrichting van je huis. Daarnaast was er ook veel aandacht voor licht en lampen. Ook het Nederlandse Philips was daarom vertegenwoordigd.

Nederlands paviljoen

In een speciaal gebouw hielden veel Nederlandse ontwerpers, fotografen en kunstenaars zich op. Dit is het Palazzo Francesco Turati. De speciale website van het Nederlands paviljoen kun je hier bezoeken. Het thema van dit jaar was ‘Mondriaan to Dutch Design’.

Buiten de beurs: fuorisalone

Er stonden op allerlei plekken buiten de beurs Italiaanse en buitenlandse kunstenaars die hun werk publiekelijk tentoonstelden en soms ook verkochten. Dit waren dan niet alleen dingen die te maken hebben met de inrichting van je huis, maar design in het algemeen.

De meest bekende districten van Milaan zijn Brera en San Babila. Verschillende wijken in de stad; de eerste met gespecialiseerde winkels, de tweede is meer bekend vanwege de mode.

Bij Porta Venezia zijn de moderne installaties te vinden en Sant’Ambrogio is de wijk van de kleine lokale kunstenaars. Oosterse kunst is te vinden in de wijk Sarpi. Loop je hier door de stad, dan kom je allerlei kunstenaars tegen. De sfeer is erg leuk deze dagen.

LEES OOK:
Reistips Italië 2019: dit zijn dé must-sees dit jaar

Tips van de kenners

Italiaanse lifestyleblogger Chiara Ferragni geeft op haar site in het Engels enkele tips over wat te bezoeken als je naar Milaan gaat. Ook Vogue geeft tips voor een bezoek aan Milaan tijdens de designweek.

Uit Nederland deed bijvoorbeeld ook Royal Delft mee, porselein in Delfts blauw. Daar houden Italianen wel van. Natuurlijk is het ook leuk om even te kijken naar de echte Italiaanse ontwerpen. Als je ze tenminste kunt onderscheiden van de buitenlandse ontwerpers!

Persoonlijk vond ik dit erg leuk: Fatto Bene, een tijdelijke winkel waar je historische Italiaanse producten kon kopen, zoals pastiglie leone of amarena fabbri-vazen. Daarnaast zag ik ook prachtige koffiemolentjes. Ik ga er eens winkelen!

Was je er dit jaar niet bij, dan is een bezoek aan Milaan tijdens de designweek van 2018 zeker een aanrader!

Foto: salonemilano.it

Lotje Lomme

Geschreven door Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze geeft Italiaanse les in Gouda en heeft haar eigen taalschool in Schoonhoven: Di' la tua .

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

'Nederlanders rijden veilig, Italianen niet'

‘Nederlanders rijden veilig, Italianen niet’

Invasie van wilde zwijnen in Rome