Wie droomt van een kleurrijke vakantie aan de Cinque Terre of een shoppingtrip met een verblijf in een chic hotel in Verona, zal graag besparen op vliegtickets om meer over te houden voor de rest van de reis. November blijkt een van de goedkoopste maanden van het jaar om naar Italië te vliegen.
Volgens Scott Keyes, oprichter van Going.com, steken januari en februari er met kop en schouders bovenuit als de allergoedkoopste maanden om naar Italië te vliegen. ‘Dit zijn de rustigste maanden qua toerisme in zowel de Verenigde Staten als West-Europa, waardoor luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt zijn de prijzen te verlagen om vluchten vol te krijgen.’
Voor wie goed weer wil combineren met een voordelige vlucht, raadt Keyes een bezoek aan in het laagseizoen aan, bijvoorbeeld tijdens de overgangsmaanden van maart tot april en van oktober tot november. ‘Naast de winter zijn dit dé maanden voor goedkope deals naar Italië,’ licht hij toe.
Wie kiest voor een vakantie aan het einde van het voorjaarsseizoen, kan rekenen op aangename temperaturen die in mei oplopen van midden tot hoog in de 20 graden Celsius. Hetzelfde geldt voor de vroege herfstmaanden, waarin oktober temperaturen kent van 13 tot 22 graden in Italië.
Bezoek tijdens het voorjaar betekent bovendien genieten van groene heuvels vol wilde bloemen en tulpen. In februari beginnen de amandelbomen te bloeien en vindt het Amandelbloesemfestival plaats in Agrigento, Sicilië, wat een feestelijke start van de lente markeert.
Bezoekers in de lente moeten wel rekening houden met de data van de Goede Week, die elk jaar anders vallen. Rond Pasen kan het lastig zijn om betaalbare accommodaties te vinden, aangezien veel Italiaanse steden speciale processies organiseren, en de Italianen de natuur intrekken om te ontspannen met vrienden en familie.
Liefhebbers van wijn zouden juist een bezoek in de vroege herfst moeten overwegen, wanneer Toscane en andere wijnregio’s op hun mooist zijn tijdens de druivenoogst, die meestal van eind augustus tot oktober plaatsvindt. In oktober en november worden in Italië bovendien olijven geoogst, en een bezoek aan een boerderij waar verse olijfolie wordt geperst biedt de kans om deze intense smaak zelf te ervaren.
Bron: travelandleisure.com



Comments