in ,

Dit zijn volgens jullie de leukste dingen om te doen in Italië

De leukste dingen om te doen in Italië (beeld: Midjourney)

Op Facebook stelden we één simpele vraag: ‘Wat is volgens jou het leukste om te doen in Italië?’ Dat hebben we geweten! Een selectie van jullie antwoorden, in willekeurige volgorde:

 1. Alles (kort maar krachtig).
 2. Eten en drinken (heel vaak genoemd).
 3. Genieten van het heerlijke leven met een goed glas wijn.
 4. Een combinatie van dit alles noemden jullie ook vaak: heerlijk eten, goede wijn en fantastische tours door de heuvels.
 5. Op bezoek bij mijn dochter die gaat emigreren naar Italië.
 6. Motorrijden 😍
 7. Op je gemakje door een prachtig landschap rondtrekken van stadje/dorpje naar stadje/dorpje, van hotel naar hotel, met het gevoel of je permanent in een openluchtmuseum rondrijdt. Prachtige kerken en kerkjes bezoeken en slenteren door kleine straatjes. Genieten van de vrijwel altijd lieve en behulpzame mensen en vooral ook van de nog overal aanwezige kleine winkeltjes.
 8. Voor het achtste jaar het gehele zomerseizoen in dat prachtige land aan het werk te zijn…
 9. Heerlijk adem halen, rest gaat vanzelf, en limoncello maken, eten met amici
 10. Scooteren langs de kust van Amalfi 🥰🥰, Een babbeltje met de mensen daar, lekker gaan eten… Alles is daar leuk!!
 11. De heerlijke sfeer, de warme mensen, de kleur van het licht, de prachtige taal, het lekkere eten, de mooie natuur, de rijke cultuur…
 12. Roadtrippen met onze Abarth cabrio over heuvels, bergen en door dalen, langs de zee, op zoek naar de authentieke dorpen en stadjes waar weinig toerisme is en je met de echte Italianen een babbeltje kan doen bij een heerlijk etentje met een lekker wijntje erbij.
 13. Logeren bij Italianen in een kleinschalige gezellige B&B of een agriturismo met huisgemaakte en lokale producten en drankjes en een zwembad(je) en 2 ligzetels om af te koelen en te relaxen. en te luisteren naar onze Italiaanse playlist 🇮🇹 🇮🇹 🇮🇹
 14. Op een strandterrasje met een espresso bij Genua.
 15. Wandelen in de oude straatjes en dan uitkomen op hun prachtige pleinen… Het eten, de lieve mensen daar. Prachtig land!
 16. Wandelen door de straten (liefst niet toeristisch) genieten van de markten, de sfeer en de leukste trattoria’s/osteria’s vinden tussen de Italianen.
 17. Italiaanse les volgen in Urbino.
 18. Leven zeker in het zuiden. No stress!
 19. Genieten van alle moois en lekker eten en van de 💥💥
 20. Naar ons huisje, chillen, beetje rommelen, genieten van de vergezichten (Toscane) naar een dorpje, Centro Storico, cappuccino met croissant bij de bakker. Wijntjes kopen bij de boer/ buurman. En natuurlijk steeds weer nieuwe restaurants ontdekken en genieten van het Italiaanse eten 🥰 Dat dus😀
 21. Vooral het heerlijke eten, drinken en mooie stadjes bezoeken. Bella Italia👌
 22. Wijnen met de Italiaanse vrienden 😍
 23. Kuieren aan de dijk in Iseo 🙏🍀♥️
 24. Gewoon ernaartoe gaan 🇮🇹 🇮🇹 ❤️
 25. Dolce far niente 🙈😂
 26. De natuur in en terrasje pakken!
 27. Slenteren door Centro Storico, en op het strand tussen Italianen ☀️
 28. Met de mensen omgaan vriendelijk en liefdevol de fijnste mensen ter wereld! Italia ti amo per sempre 💙💙💙
 29. De dag beginnen met een cappuccino met cornetto en een krantje, zittend op de Campo di Fiori in Rome en kijken naar de bedrijvigheid van de markt. Ondertussen genietend van weer een dag in deze prachtige stad waar ik na de koffie op pad ga om weer allerlei nieuwe dingen te gaan ontdekken. In Rome raak ik nooit uitgekeken.
 30. Snorkelen op Sardinië!
 31. Aperitieven en genieten van hun prachtige kunstschatten, hun ontelbare mooie en wisselende landschappen, van het weer, genieten van hun lekkere groenten en heerlijke olijven en dito olijfbomen…
 32. Aan het Lago Maggiore staan met onze caravan (ons tweede huisje dat daar wordt neergezet uit de Italiaanse stalling) en dan met een prachtig uitzicht heerlijk kokkerellen met producten van het liefst de markt.
 33. Lekker eten, drankje erbij en mensen kijken.
 34. Wonen… dat dus 🇮🇹 ❤️
 35. Slenteren in de vroege ochtend door eeuwenoude straatjes en steegjes.
 36. Ademen… Daarna ál het andere.
 37. ☕️ Genieten van een espresso al bar voor € 1,20 ☕️

Nou, de boodschap is duidelijk! Jullie hebben la dolce vita zo te lezen goed onder de knie! Voor jullie is in Italië zijn vaak al reden genoeg om vrolijk te worden.

Mogen we het even globaal samenvatten?

Een dag in Italië ziet er volgens jullie zo uit: ’s ochtends opstaan met een cappuccino en een heerlijk ontbijtbroodje bij een bar, daarna wat kuieren door de steegjes van een niet al te toeristisch dorpje, een stukje rijden met cabrio of scooter om dan te gaan genieten van een lichte lunch met lekkere wijn. Daarna nog een passegiata met wat spontane ontmoetingen over de boulevard langs meer of zee, misschien met een bezoek aan een of ander marktje, om dan te gaan genieten van een heerlijk aperitief dat misschien wel overgaat in een zonovergoten cena. Niet slecht!

Heb je zelf nog aanvullingen op deze lijst? Laat het dan alsnog in een reactie onder dit artikel weten!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar zijn de Italiaanse schrijfsters?

17 literaire Italiaanse schrijfsters om je boekenkast mee te feminiseren

Verboden te eten op het strand van Apulië

Apulië wil af van paupertoeristen: kosten dagje strand lopen op naar 250 euro en eigen eten en drinken is verboden