in ,

Junior Eurovisie Songfestival 2023: Italië zet in op positieve boodschap

Melissa en Ranya vertegenwoordigen Italië op het Junior Songfestival met 'Un Mondo Giusto' (beeld: Junior Eurovision Song Contest)

Met nog minder dan een maand te gaan voor de 21ste editie van het Junior Eurovisie Songfestival, heeft Italië zijn inzending bekendgemaakt. Het land stuurt Melissa Agliottone en Ranya Moufidi, beiden 14 jaar oud, naar Nice in Frankrijk om hun vaderland te vertegenwoordigen.

Melissa en Ranya komen allebei van Sicilië en hebben al enige ervaring in de muziekwereld. Melissa heeft al een aantal eigen singles uitgebracht, terwijl Ranya deelnam aan de Italiaanse versie van The Voice Kids.

Het lied dat ze zullen uitvoeren, heet Un mondo giusto (vertaling: een rechtvaardige wereld) en is gecomponeerd door Marco Iardella en Franco Fasano. Het is een uptempo nummer met een positieve boodschap over het creëren van een betere wereld voor iedereen.

https://www.youtube.com/watch?v=6bZ_xAmuL9A

‘We zijn erg enthousiast om Italië te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival,’ zeiden de meiden in een gezamenlijke verklaring. ‘We hebben hard gewerkt aan dit lied en we hopen dat het iedereen zal aanspreken.’

Italië is een van de meest succesvolle landen op het Junior Eurovisie Songfestival, met een eerste plaats in 2014. Het land heeft 8 keer deelgenomen aan de wedstrijd, en heeft daarmee ook driemaal de 2de plek behaald.

Het Junior Eurovisie Songfestival 2023 vindt plaats op 11 december in Nice, Frankrijk. De wedstrijd wordt gepresenteerd door Enzo Miccio en Valentina Vernia.

Voor Nederland doen Sep & Jasmijn mee met het nummer Holding on to you, dat gaat over de vraag: zijn we alleen vrienden of is er meer dan dat?

Update 26 november 2023: Frankrijk wint, Nederland op plaats 7, Italië op plaats 11. Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: eurovisionfun.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De woning van Montalbano in het fictieve Vigata, in werkelijkheid Punta Secca

Langs de locaties van de tv-serie Montalbano op Sicilië

Stage in Rome en terug bij mijn ouders

Van A0 naar C2: stage in Rome en weer wonen bij mijn ouders (deel 6)