in , , ,

Gratis wijnfontein opent in Italië

wijnfontein in Italië

Gratis en voor niets, zoveel je rode wijn je maar wilt! Het kan in Caldari di Ortona, waar onlangs een wijnfontein werd geopend.

Wat is er beter dan wijn? Gratis wijn in onbeperkte hoeveelheid natuurlijk! In Italië dachten ze hier hetzelfde over en besloten ze een wijnfontein in het leven te roepen, die zeven dagen per werk 24 uur per dag rijkelijk stroomt… Gratis en voor niets.

De fontana del vino staat in de stad Caldari di Ortona, in de regio Abruzzen. Deze plek staat beter bekend om de pelgrimsroute Cammino di San Tommaso. Duizenden bezoekers lopen ieder jaar van Rome naar Ortona om de overblijfselen van Thomas, een apostel van Jezus, te bewonderen.

Ontmoetingspunt voor pelgrims

De fontein moet worden gezien als ontmoetingspunt voor de wandelaars, die met elkaar van een welverdiend glaasje rode wijn kunnen genieten! Je moet voor een paar glaasjes dus eigenlijk wel een flinke hike van 200 kilometer over hebben.

Het project is een samenwerking tussen een wijngaard in Ortona en een non-profitorganisatie die zich sterk maakt voor de pelgrimsroute. De organisatoren hebben bevestigd dat de fontein géén publiciteitsstunt is. Ook zijn dronkaards niet welkom en is het op voorhand af te raden om je vrijgezellenfeest bij de wijnfontein te organiseren, hoe verleidelijk het ook is…

Bron: thelocal.it

Written by Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Passarella di Christo aan het Iseomeer

Het Iseo-wonder van Christo

De 48 haarspeldbochten van de Stelviopas

De 5 gevaarlijkste wegen van Italië