in ,

Boek: Innemend Italië

Innemend Italië

Vlaming Marc Vandenbon neemt je mee op een verbazingwekkende tocht kriskras door de groen-wit-rode laars. Hij kijkt, hij zoekt, hij snuffelt, hij peutert. En bovenal, hij legt alle stukjes samen en stelt vast dat ze één geheel vormen: de onovertroffen puzzel die Italië heet. Het boek dat hij geschreven heeft kreeg als titel ‘Innemend Italië’.

Als een ontdekkingsreiziger opent de auteur deuren die doorgaans gesloten blijven. Zijn pad is niet uitgestippeld. Zijn nieuwsgierigheid is zijn leidraad en kompas. Hij hopt en zapt, staat stil bij het échte Italië, het Italië van elke dag.

Het echte Italië

De schoonheid van De Marken, het inspirerende verleden van Ghisallo, het allermooiste theater van Ferento, de warme gastvrijheid op Sicilië. Bij zinnenprikkelende lekkernijen die je overal vindt of bij de trots van Castel del Monte, de geuren van Santa Maria Novella, het typische geluid van de Vespa…

Maar evenzeer bij de dagelijkse chaos in het verkeer, het schreeuwlelijke tv-aanbod, de legendarische sprezzatura, de kwalen van de politiek en de maffia, de roes van het voetbal, de alomtegenwoordige Rooms-Katholieke Kerk…

Domani!

Op het bankje in de zon wordt alles beter. Domani, morgen, wordt alles beter. Maar hoeft dit wel? Italië is gek, geschift, fanatiek, chaotisch. Italië is sprankelend, verfrissend, authentiek. Italië is geniaal!

Innemend Italië is ook als handige gids bruikbaar. Met tientallen adressen en websites, en praktische tips die je moét weten als je naar Italië trekt.

Innemend Italië

Innemend Italië
door: Marc Vandenbon
€ 22,50
Pinguin Productions, 2011 (derde druk 2013)

Meer info over het boek op 
www.innemenditalie.be

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

do's-don'ts-in-italie

100 Do’s en don’ts in Italië (deel 1 – do’s)

Alfa Romeo 8C

Rijden in Italiaanse stijl met Alfa Romeo