in

Rijden in Italiaanse stijl met Alfa Romeo

Alfa Romeo 8C

Alfa Romeo is nu een bekend Italiaans automerk, maar dat is wel eens anders geweest. Dit automerk heeft een roerige geschiedenis. Het is gestart in Napels, maar verhuisde al snel naar Milaan. Het ondervond de nadelen van de twee wereldoorlogen en is zelf failliet verklaard geweest. Al met al heeft dit merk het hoofd uiteindelijk boven water weten te houden en rijden er nu aardig wat Nederlanders in een echte Alfa. 

Alfa Romeo 8C Competizione
De Alfa Romeo 8C Competizione (Photo Credit)

Formule 1

Alfa Romeo werd pas echt bekend door de Formule 1, waarmee het team maar liefst twee keer wereldkampioen werd. Tussen 1950 en 1985 deed Alfa Romeo mee als constructeur. Daarna heeft het merk nog drie jaar lang motoren geleverd. Nino Farina en Juan Manuel Fangio waren de coureurs die de titels voor Alfa in de wacht sleepten.

Giulietta

Deze auto stond eerder bekend onder de naam 149 en Milano maar kreeg uiteindelijk de naam Giulietta. Deze Alfa Romeo is een sportieve auto die sinds 2010 op de markt is. Hij is in drie verschillende modellen te krijgen, waarvan de Progression en de Distinctive het meest gangbaar zijn voor privégebruik. Toch laat dit merk ook zien dat het een sportmerk is, want het heeft ook een QV-uitvoering met maar liefst 235 paardenkrachten!

De 4C

Het allernieuwste model is er eentje dat echt bij de Italiaanse sportauto’s hoort. De 4C is een knalrode sportwagen voor twee personen. Deze auto werd in 2011 geïntroduceerd aan het publiek tijdens de Autosalon van Genève. Pas dit jaar zal hij in productie worden genomen, dus alle fans zitten nu op het puntje van hun stoel te wachten tot ze het eerste testrondje mogen maken.

Alfa Romeo Vito
De Alfa Romeo MiTo (Photo Credit)

De MiTo

Deze Alfa is een goed voorbeeld van hoe een sportief merk ook betaalbaar kan zijn voor de liefhebbers met een minder groot budget. De MiTo is een economy-klasseauto met vijf zitplaatsen. Er zijn twee uitvoeringen met een vijf- en een zesschakelbak. Mocht deze toch niet binnen je budget passen, dan kun je eens tussen de occasions zoeken. Deze auto wordt sinds 2008 geproduceerd, dus er zijn genoeg mooie tweedehandsjes te krijgen.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Innemend Italië

Boek: Innemend Italië

Gran Ballo Verona

Column: zien en gezien worden op het Gran Ballo van Verona