in

Italiaanse zanger Gianmaria Testa overleden

Gianmaria Testa

Afgelopen woensdag is op 57-jarige leeftijd een van Italiës meest bekende zangers overleden aan de gevolgen van kanker. Gianmaria Testa was een typische singer-songwriter die al pratend zong in de stijl van Paolo Conte. Hij speelde zelf de gitaar.

Zijn doorbraak kwam op latere leeftijd (in 1999) met het album Lampo. Hij bereikte ook bekendheid in Portugal, Canada en Frankrijk. Ook is hij weleens in Nederland geweest voor een concert in de Melkweg in Amsterdam en speelde hij op het North Sea Jazz Festival. Uiteraard speelde hij ook op het in het eigen land zo bekende Umbria Jazz Festival.

In 2006 bracht hij het album Da questa parte del mare uit, dat geheel was gewijd aan de vluchtelingenproblematiek. Hij hield hiermee een pleidooi voor een humanere behandeling van vluchtelingen. Ook heeft Gianmaria Testa in Italië in het theater gestaan, om op een andere wijze hetzelfde thema aan het licht te brengen.

Zijn muziek, en die van andere Italiaanse muzikanten kun je ook vinden op mijn Spotify Playlist.

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze haalde in 2017 haar C2-certificaat bij de Universiteit van Siena en heeft 8 jaar Italiaanse les aan Nederlanders gegeven. Ze is gecertificeerd DITALS docente, wat betekent dat ze ook in Italie les mag geven aan buitenlanders.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is Italië duur als vakantieland?

Alleen op reis? Italië is een goede bestemming

Alleen op reis? Italië is een goede bestemming