in ,

De 5 Italiaanse steden met de grootste verkeersdrukte

De 5 Italiaanse steden met grootste verkeersdrukte

De gemiddelde Italiaan stond het afgelopen jaar 19 uur in de file. Dat is natuurlijk niets bij het gemiddelde van de Nederlander, die ruim 50 uur in de file stond. Maar toch: als je je woon-werkverkeer voornamelijk rond de steden in dit lijstje doorbracht, dan had je het best zwaar.

Dit zijn de 5 Italiaanse steden met het meeste verkeer en de grootste kans op opstoppingen. De cijfers komen van Inrix, een wereldwijd onderzoeksbureau op het gebied van verkeersdata.

1. Milaan

De hoofdstad van Lombardije heeft de twijfelachtige eer om op de tiende plek van de meest verstopte steden ter wereld te staan. Bestuurders brachten er maar liefst 52 uur in de file door in het afgelopen jaar, slechts een uur minder dan de gemiddelde Utrechtenaar. Vergeleken met de 105 uur rond Den Haag valt het dan wel weer mee. Er is trouwens een flinke verbetering opgetreden met 2014, toen Milaan nog de zevende plek op de wereldranglijst bekleedde.

2. Cagliari

De hoofdstad van Sardinië is dan wel geen grote metropool, maar Cagliari staat wel op de tweede plek in deze lijst. Vorig jaar brachten automobilisten er 26 uur in de file door, mede te wijten aan het beperkte wegennet op het eiland.

3. Rome

Het zal geen verrassing zijn. De eeuwige stad is óók beroemd om haar eeuwigdurende verkeersopstoppingen. Het oude wegennetwerk in het centrum en het rammelende openbaar vervoer maken het er niet beter op. Het gedeelte van de A90 bij het vliegveld van Ciampino is het slechtste stuk snelweg van het land, als het op verkeersdrukte aankomt.

4. Napels

De derde stad van Italië is ook een topper in de lijst met drukste verkeerssteden. Napels is berucht om zijn chaotische verkeer waar het recht van de sterkste geldt. Logisch dat de Napolitanen ook meer dan twintig uur stilstonden.

5. Palermo

De smalle straten in het centrum zijn nog aangelegd door de overheersers uit het verleden: Arabieren en Normandiërs. Gebrek aan parkeerplaatsen en goed openbaar vervoer doen de rest. Iedereen die naar Sicilië gaat wordt dan ook afgeraden zelf door Palermo te gaan rijden. Doe je het toch, dan moet je rekenen op vijf auto’s naast elkaar op een tweebaansweg. De weinige ruimte weten ze in ieder geval wél optimaal te benutten!

In welke stad in Italië stond jij weleens lang stil in het verkeer?

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: op zoek naar het perfecte strand

Koken voor kardinalen van Bartolomeo Scappi