in , ,

Italië vecht terug tegen monument-vandalen

Italië vecht terug tegen monument-vandalen

Het is een groot probleem voor Italië. Vandalen die inbreken en vernielingen aanrichten bij cultureel erfgoed. En daarvan heeft Italië er nogal veel. Preventie is moeilijk en kost veel geld. Maar er is een plan.

Vorige week nog werd er nog ingebroken in het Colosseum in Rome. Twee dronken toeristen klommen over een hek. Ook werd de buitenkant van het Romeinse stadion weer beklad.

Hoge straffen voor vandalen

De plannen om terug te vechten tegen de vandalen bestaan in Rome uit high-tech bewakingsmiddelen en hoge straffen voor vandalen. Rond het Colosseum is sowieso al veel bewakingspersoneel aanwezig, vanwege de verhoogde terreurdreiging. Maar ’s nachts wordt de beveiliging om financiële redenen teruggeschroefd en dat is de tijd waarin vandalen vooral toeslaan.

In december keurde de Italiaanse overheid een wet goed die de straffen op ‘cultureel vandalisme’ sterk verhoogt. In de wet wordt gesproken over een specifieke misdaad tegen cultureel erfgoed of culturele landschappen. De minimumstraf wordt verhoogd naar één jaar celstraf en maximaal vijf jaar celstraf.

Hoge geldboetes

Rechters in Italië bestraften vandalen eerder al met hoge geldboetes. Zo werd een Russische toerist vorig jaar veroordeeld tot een boete van € 20.000 omdat hij een grote letter K in een van de pilaren van het Colosseum had gekrast.

Ook de bewakingscamera’s hebben een technische update gekregen. Ze detecteren nu elke menselijke beweging, maar herkennen vogels en zwerfkatten. Zo gaat het alarm niet steeds voor niks af.

Bron: thelocal.it, beeld: YouTube

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Pitti Uomo januari 2017 Florence

Pitti Uomo: mannenmode, paradijsvogels en… bommen

7 onweerstaanbare redenen om de Oltrepò Pavese te komen ontdekken!

Oltrepò Pavese: 7 redenen om deze streek te ontdekken