in , ,

Laat die Nutelleria maar komen

Echte Italië-fans hebben het ook in Nederland of België iedere dag op tafel staan: net overheerlijke Nutella, met die pralineachtige smaak van echte hazelnoten! Er gaan er maar liefst 52 in een pot van 400 gram! Italianen mogen dan niet van die ontbijters zijn, dit hebben ze toch verdomd goed begrepen. En het wordt alleen maar beter: wat dacht je van een Nutelleria?

Hazelnootpastaontbijt

Ook in het land van oorsprong zijn ze er gek op. En terecht! De liefde van de Italiaan voor Nutella van chocoladefabrikant Ferrero gaat ver. Een ‘Nutelleria’ kon dan ook niet uitblijven. Een Nutelleria? Precies, een compleet restaurant ter ere van het wereldberoemde hazelnootpastaontbijt waar hele generaties mee zijn opgegroeid.

Nutelleria
Interieur van de Nutelleria in Italië

Alles met Nutella

Op dit moment zijn er ‘Nutellerie’ in Italië en Duitsland. Een waar paradijs voor de Nutella-fan, want hier koop je alles wat met Nutella te maken heeft: Nutella-koffie, Nutella-panini, Nutella-pizza’s, je kunt het zo gek niet bedenken. Een slimme zet van Ferrero om dit toch al oersterke merk nóg meer lading te geven. We hebben gehoord van Amerikanen die hun tripje naar Europa speciaal hebben aangepast om één van de tot nu toe beschikbare Nutelleria’s te kunnen bezoeken.

Er zijn plannen om ook in andere landen een Nutelleria te openen. Beste mensen van Ferrero, wilt u daarbij voorrang geven aan Nederland? Bij voorbaat een dikke grazie.

Nutelleria
Menukaart van de Nutelleria in Duitsland

Waar vind ik een Nutelleria?

Helaas zijn de Nutelleria’s een beetje dungezaaid. Dus wil je zelf een Nutelleria bezoeken? Voorlopig kun je daarvoor alleen in Bologna of Frankfurt terecht:

Nutteleria in Italië
45 Via Independenza
Bologna, Italië
Tel: +39 (0) 51-234216
12.00 – 15.00 uur en 15.30 tot 21.00 (dagelijks)

Nutelleria in Duitsland
Neue Kräme 23
60311 Frankfurt am Main
Tel: +49 (0) 69-13886938

Photo Credit

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Riva Aquarama in de Jachthaven Naarden

Verknocht aan de Riva Aquarama

Meesterlijke chocolade uit Monsummano