in , , , ,

Videocolumn: Braulio, een amaro uit de Italiaanse Alpen

Braulio Bormio

Italië-correspondent Maarten Veeger weet wel wat hij na een goede Italiaanse maaltijd neemt. Geen Hollands digestief zoals port, Beerenburg of cognac, maar een Italiaanse grappa of amaro. Wat maakt het beroemde Braulio nou zo’n lekker drankje?

In deze aflevering reist hij af naar Bormio in Lombardije. Bormio ligt hoog in de Italiaanse Alpen, tegen de Zwitserse grens. Hier komt het Italiaanse digestief Braulio vandaan en daar zijn de inwoners even trots op als op hun skipiste. In 1826 maakte een lokale apotheker het recept voor een amaro, aanvankelijk alleen voor eigen gebruik. In de kelders van de brouwerij gaat Maarten op onderzoek uit.

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat die Nutelleria maar komen

monferrato acquese

Toeristische rondrit in de Monferrato Acquese