Aqua River - langste glijbaan camping Italië
Aqua River - de langste glijbaan op een Italiaanse camping (foto's: Vacanceselect)
in , , , ,

Langste campingglijbaan van Italië geopend

135 meter lang glijplezier op Camping Vallicella

Op Camping Vallicella, in Scarlino aan de Toscaanse kust, is de langste campingglijbaan van Italië geopend. Campinggasten glijden zo’n 135 meter over de Aqua River tussen de olijfbomen door alvorens in het lager gelegen zwembad te plonzen.

Halverwege het traject is een natuurvijver, waar een waterval zich naar beneden stort, voor diegenen die even op adem willen komen. De Aqua River is het sluitstuk van de grootscheepse campingrenovatie door de Nederlander door Loek van de Loo en zijn Italiaanse vrouw Chicca Scalvini.

Glijden tussen de lommerrijke bomen van Camping Vallicella door

Twee baden verbonden

Van de Loo: ‘Deze camping kende twee zwembaden op verschillende plateaus. Boven zat het altijd vol, maar het bassin beneden was leeg. Toen kwamen we op het idee beide met elkaar te verbinden. Uiteindelijk is zo de Aqua River ontstaan. Even waren we bang dat we de glijbaan niet meer in het hoogseizoen af kregen, omdat vergunningen lang uitbleven. Toen we echter toch toestemming kregen, hebben we in twee maanden tijd de bouw gerealiseerd en hebben we deze nog voor het Italiaanse hoogseizoen geopend.’

Genieten van zon en waterpret op Camping Vallicella

Glamping

Camping Vallicella, gelegen tussen Pisa en Grosseto, is na de renovatie door Van de Loo en zijn vrouw verworden tot een echte glamping. Met veel aandacht voor de individuele vakantieganger.

Midden in een honderd jaar oude olijfboomgaard staan nu luxe en stijlvolle glamping-accommodaties, met een ongekend aantal vierkante meters leefruimte om zich heen en bij élk de garantie van een weids uitzicht over de Maremma, Middellandse Zee en bij helder weer in de verte het eiland Elba.

De camping ligt mooi aan de kust van Toscane

Van de Loo werd vorig jaar eigenaar van het vier decennia oude Vallicella, kort nadat hij zijn bedrijf Vacanceselect verkocht aan het Franse Vacalians. Voorheen bood de locatie plek aan zo’n 380 standaard campingplekken. Nu zijn dit er nog maar 180. De camping biedt volgens Van de Loo de luxe die gasten thuis gewend zijn. Dus inclusief luxe, compleet ingerichte keuken, douche, toilet, flatscreen tv en een boxspring-matras.

In deze video zie je de camping in actie:

Binnenkort zelf de glijbaan testen op deze camping?

Camping Vallicella is een van de luxe campings aan de Toscaanse kust en is te boeken via deze link.

Meer mooie campings aan de kust van Toscane hebben we hier voor je op een rij gezet.

Bron: persbericht Vacanceselect

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drukste wegen van italie

De drukste wegen van Italië

Italiaanse klok

Column: puntuale! – Italianen en op tijd komen