in , ,

Zo mooi is Elba

Monique van Delft is Nederlandse en komt uit Vlaardingen. Al sinds haar kinderjaren ging ze met haar familie ieder jaar op vakantie in Italië. Ze werd verliefd op het eiland Elba met zijn rijke natuur en cultuur. En op een Italiaan. Op haar 22ste trouwde ze en ging ze op Elba wonen.

Verliefd op Elba

In Italië heeft ze haar opleiding voortgezet. Na de pedagogische academie voor het basisonderwijs volgde de universiteit in Pisa.

Sinds 1992, na het staatsexamen, is Monique docent Italiaans, geschiedenis, kunst, geografie en Engels. Ze is actief in het Europese Comenius Project dat studenten en leraren van alle Europese landen bij elkaar brengt voor uitwisseling van cultuur, didactiek en methodologie.

Ze volgde ook nog cursussen voor het aanleren van een taal aan buitenlanders.

Monique heeft een zoon en een dochter, allebei al getrouwd, en ze is de gelukkige oma van een kleinzoon.

Tegenwoordig geeft ze lessen Italiaans aan Nederlanders op het eiland Elba. Ze kan je alles over het eiland, de Italiaanse taal en over de Italiaanse cultuur vertellen. Met ons deelde ze onderstaande foto’s van dit prachtige eiland voor de kust van Toscane. Krijg je al zin om te gaan? Wij wel!

Het eiland Elba

Het eiland Elba maakt deel uit van de Toscaanse archipel, het is een nationaal natuurpark. Een groene oase te midden van een azuurblauwe zee, op één uur varen van de Toscaanse kust. Wat het eiland zo mooi maakt is zijn grillige, heuvelachtige vorm met talrijke baaien en stranden. De hoogste berg is 1.000 meter hoog, de Monte Capanne. Daarvandaan heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee.

Er zijn grindstranden, zandstranden en fascinerende rotspartijen omringd door groene bossen. Op bijna ieder strand kun je waterfietsen, kanovaren, duiken, windsurfen en zeilen. En natuurlijk heerlijk op een ligbed in de zon liggen of een duik nemen in de diepblauwe, heldere zee.

De geschiedenis van het eiland gaat terug tot ver voor het jaar nul. Er zijn dan ook nog vele pittoreske kleine dorpjes. Rijk aan geschiedenis, met kleine straatjes en pleinen waar je op terrasjes kunt zitten, kunt winkelen of wandelen over de boulevard. Ook kun je natuurlijk heerlijk eten in een van de vele restaurantjes die de culinaire specialiteiten van Toscane op het menu hebben staan.

Een bezoek aan het museum en het huis van Napoleon mag je natuurlijk niet overslaan. In de avond is het overal gezellig. In ieder dorp zijn er avondmarkten en de winkels zijn open tot middernacht. Vaak wordt er ook live muziek gespeeld op de dorpspleinen.

Foto’s Elba: Monique van Delft

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: het regent in Toscane

Engelse woorden in de Italiaanse taal

Facciamo un speed date?