in , , , ,

Livigno: fietsparadijs in de Italiaanse Alpen

Livigno 2012

Livigno is deze zomer the place to be voor bikers. Met de beste infrastructuur voor fietsers in alle disciplines, van e-bike en downhill tot freeride en families, zijn de mogelijkheden oneindig.

Nieuw deze zomer is een 130 meter lange pumptrack-fietscrossbaan in het centrum van Livigno. Op dit parcours verbeteren de allerkleinsten hun vaardigheden. Wie alle skills al onder de knie heeft, kiest een van de vijf kabelbanen die gasten met hun fiets omhoog brengen. Met een verblijf in een van de zestien bikehotels of appartementen profiteren gasten van speciale voordelen. Zoals het bijwonen van workshops, een wasservice voor zowel de fiets als kleding en korting bij de bikewinkels.

Belastingvrij winkelen

De belastingvrije vakantiebestemming Livigno ligt hoog (1.800 tot 2.900 m) in de Italiaanse Alpen (Lombardije) op de grens van Zwitserland en Italië. Met een diversiteit aan outdoor activiteiten en een dorp waar je letterlijk de Italiaanse flair proeft, is Livigno een verscholen parel die nog niet ontdekt is door de meeste vakantiegangers.

Enerzijds vind je er het hoogst gelegen sport- en wellnesscentrum van Europa, anderzijds is het een walhalla voor outdoorfanaten: mountainbiken, klimmen, golfen, hiken en een groot meer om allerlei watersporten op te beoefenen. Met de vele restaurants, koffiebarretjes en cafés, proeven en ervaren gasten hier de traditionele Italiaanse keuken.

Livigno Italië
Mountainbiken rondom Livigno (foto: Bartek Wolinski)

Actief biken

Met twee biketerreinen, een Bike Skill Center en uitgebreide service voor mountainbikegasten is Livigno dé plek om deze zomer een actieve vakantie te beleven. In het dorp heeft het Bike Skill Center een 130 meter lange pumptrack gebouwd waar de kleine bikeliefhebbers hun rijtechnieken kunnen verbeteren. Of ze gaan op pad met ervaren instructeurs om allerlei parcours te trotseren. Een dagkaart voor het Bike Skill Center kost acht euro en is gratis voor gasten die verblijven in een van de bikehotels of appartementen.

Freeriders

De twee biketerreinen, Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000 in de bergen van Livigno, bieden een breed scala aan talloze, goed onderhouden routes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige landschappen. Ze lopen uiteen van makkelijke singletracks over bospaden tot snelle en uitdagende afdalingen met verschillende hoogtes.

In het Mottolino Bike Park is ook een ‘jump area’ gevestigd waar freeriders hun nieuwste flips en spins kunnen tonen. Verderop in het bos vinden fietsers uitdaging in de North Shore Area met KAT-walks, hangbruggen en kronkelende trappen. Voor wie nog wat meer trucs wil oefenen, is de Big Air Bag de perfecte plek.

Livigno, op de grens van Zwitserland en Italië (bron: Google Maps)
Livigno, op de grens van Zwitserland en Italië (bron: Google Maps)

ℹ️Kijk voor meer informatie op: www.livigno.eu.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Professor: Italiaans eten is goed tegen impotentie

Italië pakt pizzarecord terug van Spanje