in ,

Mooie Italiaanse dorpen: Borghetto

Italië staat bekend om zijn grote hoeveelheid mooie Middeleeuwse dorpen. En uit die grote hoeveelheid dorpen kun je er dan weer een (groot) aantal selecteren die echt de moeite van een bezoek waard zijn. Zo’n dorp is Borghetto bij Valeggio sul Mincio, dat weer in de buurt van Verona ligt.

Borghetto aan de Mincio

Borghetto is een middeleeuws versterkt dorpje aan de Mincio met torens, muren en een kronkelig straatje langs een aantal huizen. Veel huizen lijken middenin de rivier te staan en hebben werkende watermolens in de muur. Het dorpje is werkelijk een lust voor het oog en leent zich uitstekend om mooie foto’s van te maken, wat veel toeristen dan ook komen doen. Ook opvallend zijn de vele sloten die aan de hekken rondom de waterraderen zijn vastgeklikt, als teken van affectie tussen geliefden.

Je kunt de oude burcht Castello Scaligero met zijn mooie toren bezoeken via een wandelpad met een geweldig uitzicht. Ook kun je in het dorpje zelf uitstekend eten – het blijft tenslotte Italië – bij verschillende gelegenheden.

Op wat rustiger momenten kun je hier ook gewoon heerlijk zitten en nippen van een kop cappuccino in de ochtend of in de late middag met een Aperol-Spritz op het terras genieten van de ondergaande zon die haar sfeervolle licht over de rivier en de huizen werpt.

Borghetto is een dorpje waar je zeker een bezoek aan moet brengen als je in de omgeving van het Gardameer verblijft.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buon Ferragosto!

Bevagna

Mooie Italiaanse dorpen: Bevagna