in ,

Mooie Italiaanse dorpen: Bevagna

Bevagna

Op zoek naar de mooiste Italiaanse dorpen liepen we dit voorjaar tegen Bevagna aan. Dit dorpje ligt even ten zuidoosten van het Trasimeense Meer en Perugia en is werkelijk van een verbluffende schoonheid.

Slaperig dorpje

Tijdens ons bezoek aan dit middeleeuwse dorp in de regio Umbrië, was het schitterend en warm weer. We streken neer op het terrein aan het plein dat je op de foto hieronder kunt zien. Gaandeweg werd het drukker en drukker op het plein. Zelfs de lokale politie kwam eraan te pas.

Bevagna

Er stopten twee bussen met schoolkinderen. Kinderen stapten uit, over in auto’s en andere kinderen juist weer in de bus. Even plotseling als de drukte begon, keerde de rust weder. Na een heerlijke pizza als lunch en een Italiaans ijsje na, trokken we het slaperige dorpje in om het te verkennen.

Ommuurd

Bevagna is een ommuurde stad met torens. Het biedt plek aan een aantal geweldige piazza’s, antieke bogen, bruggen en kerken. Je kunt de oude wasplaats bewonderen en de middeleeuwse sfeer die hier nog steeds heerst, inademen. Ook het pad aan de buitenkant van de muur is de moeite waard om te belopen. En natuurlijk moet je hier even op een terrasje neerstreken en een lekker drankje of – beter nog – een pranzo of een cena nuttigen.

Bevagna behoort absoluut tot de mooiste dorpen van Umbrië en gooit ook hoge ogen op de lijst met mooiste dorpen van Italië.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mooie Italiaanse dorpen: Borghetto

Overwinteren in Italië