in ,

De mooiste en snelste Italiaanse bolides

Ferrari F40

De Italiaanse sportauto is wereldwijd vermaard. Vroeger, en vandaag de dag nog steeds. Dit is Italië maakte een lijstje van de mooiste Italiaanse sportauto’s van vroeger en nu. Denk aan de echte iconen als de Ferrari F40, de Lamborghini Diablo of de Alfa Romeo Giulietta.

1. Ferrari F40

De Ferrari F40 is een van de Italiaanse topmodellen uit de jaren 80. Met een topsnelheid van boven de 320 kilometer per uur was de Ferrari F40 een van de snelste auto’s van zijn tijd. De Ferrari F40 is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd onder de Italiëliefhebbers. De F40 gaat nu van de hand vanaf zo’n één miljoen euro. Niet slecht voor een bak uit de eighties.

2. Lamborghini Diablo

De geschiedenis van de Lamborghini Diablo is nog jong. In 20 jaar tijd is de Lamborghini ontwikkeld tot wat het model vandaag de dag is. De ontwikkeling van de Diablo is begonnen in midden jaren 80. Na 5 jaar ontwikkeling werd het eerste model gepresenteerd in 1990.

De officiële topsnelheid van de Lamborghini Diablo ligt een fractie hoger dan die van de Ferrari F40. Denk aan topsnelheden van 325 kilometer per uur of hoger.

3. Alfa Romeo Giuletta

De Alfa Romeo Giuletta is uitgebracht in verschillende gedaanten. De meest moderne variant (2010) vinden de meeste Alfa Romeo Giulietta niet te vergelijken met de variant uit de jaren 50 en 60. De romantisch uitziende auto van net na de oorlog is gebouwd om te genieten van het asfalt en de omgeving. Met de topsnelheid van 160 kilometer per uur is deze auto toch behoorlijk snel voor zijn tijd, waardoor het een zeer gewaardeerde klassieker blijft.

4. Maserati GranTurismo

De Maserati GrandTurismo uit 2007 is een Italiaanse topauto in de modernst mogelijke gedaante. De golvende lijnen en krachtige motor (405 PK) maken de Maserati een machine die een genot is om te besturen. De auto bereikt binnen 5 seconden de 100 kilometer per uur en geldt als een echte ‘rijdersauto’. De GrandTurismo mag daarom ook absoluut niet ontbreken in dit lijstje.

5. Ferrari Testarossa

De Ferarri Testarossa is net als de F40 een sportwagen uit de jaren ’80. De Testarossa stamt om precies te zijn uit 1984. Bij het grote publiek heeft de Ferrari zijn bekendheid vooral vergaard door de hoofdrol die de Ferrari speelt in de film Miami Vice. De Ferrari is een tweezitssportwagen met maar liefst 390 paarden onder de kap.

De originele Ferrari Testarossa uit Miami Vice werd in 2017 nog geveild
De originele Ferrari Testarossa uit Miami Vice werd in 2017 nog geveild (foto: TopGear)

Hoe de makers van Miami Vice aan de Testarossa kwamen, is trouwens een mooi verhaal. De eerste 2 seizoen reden Tubbs en Crockett in een replica van een Ferrari Daytona. Dat vonden de Italianen maar niks. Ze beloofden de makers twee Testarossa’s als ze de Daytona af zouden schrijven.

Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen: in de eerste aflevering van het derde seizoen kwam de Daytona aan z’n eind. De witte Ferrari Testarossa werd hiermee hét icoon voor de jaren 80. Eén van de Testarossa’s werd vol camera’s gehangen, de andere bleef geheel intact.

Wat is jouw favoriete Italiaanse sportauto?

Zit je favoriete Italiaanse model er niet bij? Wij van Dit is Italië horen graag wat jouw favoriete Italiaanse topmodel is. En dan hebben we het natuurlijk wel over auto’s.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Borgias

The Borgias nu ook in Nederland op tv

Buon Ferragosto!