in ,

My Way, hét interview met Berlusconi door Alan Friedman

Nú te zien op Netflix

Interview met Berlusconi door Alan Friedman

Dit grote interview in de documentaire My Way begint met een rondleiding door Berlusconi in zijn villa in Arcore. Een schandalig groot huis met een landgoed dat kamers heeft voor alles. Acht kamers heeft hij, zo beweert hij, alleen voor het herbergen van alle kado’s die hij in zijn leven heeft gekregen.

Karakterportret

Een charmante en grappige man. Die zichzelf ook wel grappig en innemend vindt. Die zelf graag aan het woord is. En zijn eigen versie heeft van de feiten. Die vertelt over zijn vrienden Poetin en over de goede relatie die hij had met Khadaffi. Die veel aantijgingen glashard ontkent. Ook al zijn ze bewezen in de rechtszaal maar zijn verworpen omdat de zaken waren verjaard. Doordat hij als president de verjaringstermijn van delicten had verkort. Inmiddels is Berlusconi 80 jaar en lijkt hij met pensioen te zijn.

Succesvol ondernemer

Het interview vertelt over zijn groei als ondernemer. Hoe hij als vastgoedmagnaat furore maakte met nieuwe woningen in Milaan. Daarna als ondernemer de wereld van de staatstelevisie veranderde door commerciële televisie te introduceren met vermaak en entertainment. En uiteindelijk als eigenaar van AC Milan de club naar successen leidde.

Corruptie en foute geldstromen

Veel van zijn Italiaanse vrienden werden veroordeeld voor corruptie. In zijn villa werkte een maffioso. Hiij wist er niks vanaf óf het is niet waar. Volgens Silvio zijn het politieke processen geweest om hém te schaden. Door jaloerse politici. Dat hij de meisjes die bij hem over de vloer kwamen voor bijondere privé feestjes financieel heeft ondersteund, is omdat ook zij nergens meer aan de slag konden sinds ze bekend stonden als ‘bunga bunga’-meisjes.

De interviewer

Alan Friedman is een bekend Amerikaanse journalist. Hij schreef een geautoriseerde biografie over Berlusconi onder de titel My Way. Friedman spreekt zelf Italiaans en had ooit een programma op de Italiaanse tv. Hij geeft een gedegen beeld van de politicus die Italië voor altijd heeft veranderd. Zeker kijken dus!

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Geschiedenis in Bologna en Italiaans in Utrecht. Ze geeft al 15 jaar Italiaanse les, verzorgde enkele online trainingen van Dit is Italiaans en geeft privélessen via haar taalschool Di' la tua in Schoonhoven.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 2000: 10 Italiaanse hits die iedere Italofiel kent

Top 2000: 10 Italiaanse hits die iedere Italofiel kent

2016: dit waren de 10 populairste artikelen op DitIsItalie.nl

2016: dit waren de 10 populairste artikelen op DitIsItalie.nl