in

2016: dit waren de 10 populairste artikelen op DitIsItalie.nl

2016: dit waren de 10 populairste artikelen op DitIsItalie.nl

Nog even een korte terugblik op 2016, voordat we weer vooruit kijken naar een mooi 2017 met veel Italiëtrips, Italiaans nieuws, Italiaanse producten, Italiaanse evenementen en nog veel meer Italiaanse schoonheid (en ja, ook de minder mooie dingen komen natuurlijk aan bod). Dit waren de tien populairste artikelen van 2016, afgemeten aan het aantal bezoekers. Enne, de beste wensen voor 2017 nog!

10. Emigreren naar Italië in 15 stappen

Kennelijk overwegen jullie stiekem een verhuizing naar Italië? Maar ja, die emigratie, hè? Myrthe Claus zet in dit populaire artikel uit december 2014 nog eens netjes op een rij waar je allemaal aan moet denken.

9. 11 typisch Italiaanse gerechten (waar ze in Italië nog nooit van gehoord hebben)

Italiaanse gerechten die stiekem helemaal niet zo Italiaans zijn. Een relatief nieuw artikel van de hand van Myrthe Claus dat in korte tijd duizenden geïnteresseerden wist te bereiken.

8. Rai Uno vanuit Nederland via internet kijken

Een oudje uit begin 2013. Maar ja, zolang de Rai niet gewoon livestreams doorgeeft in het buitenland, blijven wij speuren naar alternatieve mogelijkheden.

7. De 6 mooiste plekken in de Dolomieten

De Dolomieten zijn inderdaad schitterend. Ben je er nog nooit geweest? Dan raden we je aan hier je volgende vakantie naartoe te boeken.

6. Hoeveel kost levensonderhoud in Italië?

Zie je wel, stiekem zouden we allemaal wel in Italië willen wonen. Onze website wordt veel gevonden naar aanleiding van vragen over Italië. En het artikel dat antwoord geeft op de vraag hoeveel levensonderhoud kost, is een van de populairste.

5. De 8 meestgebruikte Italiaanse scheldwoorden

Bij Italiaans leren hoort natuurlijk ook schelden in het Italiaans. Dat moet zeker lukken, na het lezen van deze klassieker uit 2015 van Willemijn Lindeboom.

4. 16 leuke Italiaanse spreekwoorden en gezegden

Italiaanse spreekwoorden en gezegden, als tegenhanger van al dat gescheld. Dit artikel van Marleen Rohmensen is bijna een jaar oud, maar wist al snel door te stomen naar de hoogste regionen van de populairste artikelen.

3. 100 do’s en don’ts in Italië

Nog zo’n lijstje. Of zeg maar gerust: een lijst. Iedereen wil weten wat hij in Italië moet doen (en wat juist niet).

2. 100 weetjes over Italië

Natuurlijk, weetjes doen het altijd goed. Voor je spreekbeurt, om iedereen af te bluffen op een verjaardag of gewoon, omdat je alles over Italië wilt weten.

1. 10 van de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes

Niet verwonderlijk dat op nummer één ook een lijstje staan. Dit artikel dateert al uit de zomer van 2014, maar staat nog altijd fier aan de top van de populairste artikelen. Ook dit (zomer)seizoen zullen er weer veel bezoekers naartoe stromen. Krijg je al zin in een lekker alcoholvrij zomerdrankje?

Hoe ziet deze lijst er over een jaar uit? Daar heb jij ook invloed op. Wat wil jij in 2017 graag op DitIsItalie.nl zien? Geef het door aan de redactie of laat hieronder een reactie achter, dan gaan we voor je aan het werk met nieuwe, interessante en inspirerende Italië-artikelen!

Foto boven: Pixabay

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interview met Berlusconi door Alan Friedman

My Way, hét interview met Berlusconi door Alan Friedman

rondreis Sardinië

Rondreis Sardinië: geweldige natuur, pittoreske stadjes en fijne stranden