in ,

Nu in Italië: het grootste doolhof ter wereld

Het grootste doolhof van de wereld in Italië

Verdwaal in het grootste doolhof ter wereld in Italië! Il Labirinto della Masone (ook wel Il Labirinto di Franco Maria Ricci) ging begin deze maand open in Fontanellato, dicht bij Parma in de regio Emilia-Romagna.

Doolhof van 200.000 bamboeplanten

Het doolhof beslaat 8 hectaren en is gemaakt van maar liefst 200.0000 bamboeplanten van verschillende soorten, tot wel 5 meter hoog. Het is het speeltje van de Italiaanse uitgever en kunstverzamelaar Franco Maria Ricci.

Labirinto della Masone 1 - doolhof Italië

Kunstverzameling en bibliotheek

Het labyrint is gebouwd in de vorm van een ster en biedt drie kilometer aan paden. In het midden bevindt zich een gebouwencomplex waarin Ricci’s kunstverzameling huist: zo’n 500 schilderijen, sculpturen en designvoorwerpen uit de 16de tot de 20de eeuw.

Bibliotheek en hoofdkantoor

Ook bevindt zich hier het hoofdkantoor van zijn uitgeverij en een bibliotheek met niet minder dan 15.000 boeken over typografie en grafisch ontwerp. Er zijn veel werken van Giambattista Bodoni, een bekend typograaf uit de 18de eeuw. Het vandaag de dag nog altijd veelgebruikte lettertype Bodoni komt van zijn hand.

In het midden van het doolhof, tussen de gebouwen, is ook nog een piazza van 2000 vierkante meter. Hier kunnen concerten en tentoonstelling plaatsvinden.

Labirinto della Masone 2 - doolhof Italië
Het doolhof in aanbouw op Google Maps (bron: Google)

‘Een doolhof reflecteert de menselijke geest’

Ricci kwam decennia geleden al met het idee om een eigen doolhof te maken. Hij werd naar eigen zeggen geïnspireerd door zijn vriend de schrijver Jorge Luis Borges, die door doolhoven gefascineerd was. Ricci ziet doolhoven als symbolisch voor de menselijke geest: ‘Ze reflecteren de raadselachtige ervaring die we hebben van de werkelijkheid.’

Impressie van het Labyrint van Masone en de omgeving

ℹ️Het Labyrint van Masone is geopend voor het publiek van woensdag tot maandag, van 10.30 uur tot 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het park annex museum: www.labirintodifrancomariaricci.it.

Bron: Italymagazine.com

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pistache, het groene goud uit Sicilië!

Professor: Italiaans eten is goed tegen impotentie