in ,

Recept: frittata met aspergetips

frittata met aspergetips
Het recept voor frittata met aspergetips (foto: Elisabetta Cascino)

In de mediterrane dieetpyramide vind je eieren in het vak naast vis, peulvruchten en gevogelte. Wissel deze producten met elkaar af: kies de ene dag bijvoorbeeld voor kip, de volgende dag voor ei en de dag daarop voor vis (ben je vegetariër, kies dan wat vaker voor peulvruchten en ei).

Van eieren wordt geadviseerd om zo’n 2 tot 4 stuks per week te nemen. Verwerk ze bijvoorbeeld in een heerlijke frittata; een soort dikke omelet gevuld met groente(restjes).

Een gemakkelijke manier om deze te bereiden is in de oven; zo bak je de bovenkant zonder dat je de frittata hoeft om te draaien (wat geen gemakkelijke klus is). Gebruik hiervoor een ovenbestendige koekenpan of een bakblik.

Een goede lik yoghurt zorgt voor de romigheid. Snijd een lekkere punt af voor de avondmaaltijd of voor in je lunchbox. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor de frittata

Voor 4 personen (bijgerecht)

  • 8 eieren
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • tijm
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • aspergetips
  • 200 gram mini-tomaatjes (bijvoorbeeld cherrytomaten)

Bereiding van de frittatta

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Klop de eieren los met de yoghurt, Parmezaanse kaas, tijm, een snufje zout en peper.
  3. Was de aspergetips en de tomaatjes en snijd de laatste een keer doormidden.
  4. Snipper de ui.
  5. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan.
  6. Fruit de ui aan en bak ook de aspergetips even mee.
  7. Giet het eimengsel erover en verdeel de tomaten over het ei (in het geval je gebruik maakt van een bakblik; na stap 6 hevel je de ui en aspergetips eerst over in het bakblik en giet je daar het eimengsel overheen).
  8. Zet de koekenpan in de oven. Zodra het ei aan de bovenkant gestold en goudbruin is (dit duurt zo’n 15 tot 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de frittata) is hij gaar. Laat een paar minuten afkoelen en snijd de frittata in stukken.  

Written by Elisabetta Cascino

Naast liefhebber van lekker eten, fan van het Italiaanse leven, een dromer en een denker, ben ik expert op het gebied van het mediterraan dieet en de mediterrane leefstijl. Veel mensen willen graag gezonder leven, maar dit kan een behoorlijke uitdaging zijn. Mijn ambitie is mensen te inspireren hun dolce vita te leven en hen hierbij te ondersteunen. Dit doe ik door het delen van mediterrane recepten op mijnmediterraneleefstijl.nl, het geven van voedingsadvies en leefstijlcoaching.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bezienswaardigheden tips Brindisi

Brindisi en de Salento in de hak van de laars

het duurste strand van Italië in Alassio

Italiaanse stranden worden duurder