in , ,

Sardinië in de winter

Sardinië is een relatief groot eiland gelegen bij Italië, waarbij dit eiland officieel ook hoort. Hoewel het eiland in de zomer erg geliefd is, betekent dit niet dat het in de winter niet ook perfect is om op vakantie te gaan.

In de zomer trekt Sardinië veel toeristen dankzij het heerlijk warme weer en de mogelijkheid om te genieten van zon, zee en natuurlijk de prachtige stranden. Toch is er nog veel meer te doen op dit mooie eiland.

Het klimaat op Sardinië

In de zomer is het er gemiddeld 28 graden, maar in de winter zijn de temperaturen ook zeker niet onaangenaam. Je hoeft niet te rekenen op koude dagen waarbij het vriest, want de temperatuur blijft nog steeds relatief hoog. Zo is het in de maanden december en januari ongeveer 14 graden. In oktober is het zelfs nog gemiddeld 21 graden, wat ook zeker niet verkeerd is.

14 graden is echter een perfecte temperatuur. Niet te koud maar ook zeker niet te warm en hierdoor perfect om van alles te ondernemen op dit mooie eiland. Ook valt de hoeveelheid neerslag reuze mee, hoewel een regenjas in de winter natuurlijk nooit overbodig is om toch in jouw vakantiekoffer te stoppen.

Wat kun je doen op Sardinië?

Ten eerste kun je een bezoek brengen aan Basilica di Sant’Antioco. Dit is een prachtig gebouw waarbij je kunt kiezen voor een rondleiding voor slechts een paar euro. Bovendien ligt Basilica di Sant’Antioco op een pleintje waar nog veel meer te doen is. Hier zijn namelijk allerlei leuke winkeltjes te vinden en ook het plein zelf is erg bijzonder. Geniet van de restaurantjes en zorg op dit mooie plein voor een onvergetelijke dag.

Romeinse tijd

Een ander bijzonder bouwwerk, is de Torre di Porta Terra. Zeer goed beoordeeld door reizigers die jou al voor gingen. Het gebouw is al erg oud en dus perfect voor iemand die houdt van geschiedenis en op zoek is naar de gebouwen die er al eeuwen staan. Dan is er nog de Monumenti di Turris Libisonis. Dit is een brug die komt uit de Romeinse tijd. Bijzonder aan deze brug is dat hij nog steeds in goede staat is, in tegenstelling tot veel andere gebouwen.

Ook in de winter zijn de golfbanen op Sardinië gewoon geopend. Golf is een sport die absoluut hoort bij dit eiland, en er zijn dan ook veel golfbanen te vinden. Hoewel het niet voor iedereen weggelegd is, is het prima om eens uit te proberen. Een leuk uitje voor in de wintermaanden, zeker als je er voor langere tijd verblijft.

Overwinteren op Sardinië

Ten slotte zijn de temperaturen in de winter perfect om eens lange wandelingen te maken. In de zomer zijn de temperaturen hier juist vaak te hoog voor. Je zult dan ook van alles voorbij zien komen, van oude gebouwen tot de meest bijzondere natuur.

Overwinteren op Sardinië is dus zeker goed mogelijk. En als een verblijf voor langere tijd er niet in zit, kun je ook prima voor één of meer weken terecht. Er is bovendien een groot aanbod aan vakantiehuizen op Sardinië, dus het vinden van een geschikt vakantiehuis is geen enkel probleem. Sardinië is dus zowel in de zomer als in de winter een geschikte vakantiebestemming. 

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

te voet naar rome

Column: te voet naar Rome – deel 9

De beroemdste boom van Italië