in

10 redenen om Italiaans te leren

Italiaans leren

Als Italië-liefhebber spreek je misschien al wel een beetje Italiaans. Of mogelijk zelfs meer dan een beetje. Of ben je vast van plan om ooit nog eens Italiaans te gaan leren. Voor degenen die nog twijfelen of ze dat ook echt zullen doen hebben we hier een lijstje met 10 onweerstaanbare redenen om je vandaag nog in te schrijven voor een cursus. Of beter nog: om af te reizen naar Italië om daar Italiaans te gaan leren!

1. Italiaans is de meest romantische van alle Romaanse talen

Het is natuurlijk afgeleid van het Latijn, de taal van het Romeinse Rijk. De meeste woorden eindigen op een open klank en er zit een mooie cadans in de zinsbouw. De muzikaliteit maakt het een makkelijk in het gehoor liggende en vrij eenvoudig uit te spreken taal.

2. Een andere kijk op het leven

De Italiaanse filmregisseur Federico Fellini zei eens: ‘Een andere taal is een andere kijk op het leven.’ Het spreken van de taal geeft je een beter begrip van het land en zijn cultuur.

3. Veel bedrijven zijn op zoek naar Italiaanstaligen

Ondanks de huidige economische situatie is Italië nog altijd een van de welvarendste landen ter wereld en de derde economie in de Eurozone. Daardoor zijn veel internationale bedrijven regelmatig op zoek naar buitenlandse medewerkers die Italiaans spreken. Maar ook in Nederland kun je als spreker van de taal bij Italiaanse bedrijven terecht.

4. Kunst en geschiedenis

Volgens Unesco bezit Italië meer plekken van historisch belang dan welk ander land ter wereld dan ook. Bijna 60% van de kunstschatten bevindt zich hier. Als je Italiaans spreekt laat dat jou de kunst en de geschiedenis op een rijkere manier ervaren.

5. Het bespaart je geld op vakantie

Of je nu een pizza Margherita in Napels bestelt of afdingt in een van de straatmarkten van Milaan, met wat praktische kennis van de taal verlevendig je niet alleen je vakantie-ervaring, maar bespaar je ook nog wat euro’s.

6. Het verbetert de werking van je brein

Uit onderzoek blijkt dat een vreemde taal leren de functionaliteit van je hersenen verbetert. Het probleemoplossend vermogen wordt gestimuleerd en tegelijkertijd krijgt je geheugen een boost. Onderzocht is dat meertaligheid bij volwassenen de eerste tekenen van dementie met gemiddeld 4,1 jaar kan terugdringen.

7. Kennis zet je om in voordelen

Wil je ooit nog eens een vakantiehuis in Italië kopen? Dan heb je veel profijt van je kennis van de taal. Je hebt geen dure vertaaldiensten nodig en je hoeft geen externe bureaus te betalen om de verbouwing te organiseren. Bovendien kun je met jouw kennis van het Italiaans die Italiaanse bouwvakkers een beetje in de gaten houden.

8. Nieuwe mensen ontmoeten

Als je een andere taal spreekt is dat een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Je stelt je veel gemakkelijker open voor de lokale bevolking en gaat vriendschappen aan die je anders gemist zou hebben.

9. Je spreekt minimaal 2 talen

Als je het Italiaans goed beheerst kun je je een ‘polyglot‘ noemen. Da’s een moeilijk woord voor iemand die minimaal twee talen vloeiend beheerst. Je bent dan misschien nog geen Frans Timmermans, maar hé, je bent een goed eind op weg. O ja, als je eenmaal één Romaanse taal spreekt, wordt het spreken van andere Romaanse talen een stuk makkelijker.

10. Moeten we dat echt nog vertellen?

Reden 10 is simpel. Het is gewoon leuk.

En wat is jouw reden om Italiaans te leren?

Tip: leer Italiaans met Dit is Italië.

Bron: Italymagazine.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beroemdste boom van Italië

diepste zwembad ter wereld

Het diepste zwembad ter wereld ligt in Padua