in

Trump maakt van Corsica weer een Italiaans eiland

Trump maakt van Corsica weer een Italiaans eiland

Wie aardrijkskunde heeft gehad, weet dat Corsica een eiland binnen de Franse Republiek is. De Amerikaanse president Trump leek even te denken dat het een Italiaans eiland is. Trump deelde op Facebook een kaart met de locaties van zijn eerste buitenlandse reizen sinds het presidentschap. Toen kwam al snel zijn blunder aan het licht: hierop stond Corsica gemarkeerd als onderdeel van Italië.

Republiek Genua

Toch kunnen we deze blunder enigszins rechtvaardigen. Van de 13de tot de 18de eeuw viel Corsica onder de Republiek Genua, toentertijd een onafhankelijke staat langs de noordwestelijke Italiaanse kust. In 1768 werd Corsica onderdeel van Frankrijk. Dit duurde tot 1991. Vanaf dat jaar kreeg Corsica een speciale Franse status met meer macht. Het eiland in de Middellandse Zee ligt ten zuiden van Frankrijk en ten westen van Italië. Aan de zuidwestkust ligt Ajaccio, de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte.

Sociale media in Italië

Op Italiaanse sociale media werd wisselend op de uitspraak van Trump gereageerd. Zo werd er onder andere gespot met ‘bedankt Donald voor het teruggeven van ons Corsica’. Trump is zelf erg actief op social media, dus de kans is groot dat hij het heeft gezien.

De inwoners van Corsica vonden het allemaal wat minder grappig. Dat de nieuwssite Corsica Oggi over de uitspraak van Trump viel, is gezien de geschiedenis misschien een iets te strenge reactie.

Meer geografische blunders

Opvallend is wel dat Trump dit soort geografische blunders eerder maakte. Na zijn bezoek aan Israël verklaarde Trump dat hij net terug is uit het Midden-Oosten. De Israëlische ambassadeur Ron Derner reageert ietwat geschokt op de uitspraak van Trump. Hoewel Israël vaak tot het Midden-Oosten met zijn vage grenzen wordt gerekend, is het feitelijk een land in Azië en grenst het aan Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte.

De mooie stad België

Vandaag bezocht Trump België, dat hij eerder aankondigde als ‘een mooie stad’. Nu is België in vergelijking met Amerika niet meer dan een speldenknop, maar om het nou een stad te noemen? Hij bedoelde waarschijnlijk Brussel.

Wat vindt Trump van Nederland?

We zijn benieuwd hoe Trump over Nederland denkt. Zijn we een stad in Duitsland, een Iers eiland of de hoofdstad van Groenland? We wachten het rustig af en laten ons verrassen. Ondertussen genieten we van al het moois dat het echte Italië ons te bieden heeft.

Bron: thelocal.it, beeld: Facebook-pagina Donald J. Trump

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eindexamen in italie

Column: eindexamentijd!

Italiaans leren - de betaalde apps

Apps die je helpen Italiaans te leren – deel 2