in

Apps die je helpen Italiaans te leren – deel 2

Deel 2: de betaalde apps

Italiaans leren - de betaalde apps

Een tijdje terug schreef ik over de gratis apps waarmee je Italiaans kunt leren. Vandaag is het tijd voor de betaalde apps die Italiaans leren aanbieden. Kun je hiervan meer verwachten dan van de gratis apps? En wat zijn nu de beste apps als je Italiaans wilt leren? Lees snel verder.

Elke dag Italiaans

Elke dag Italiaans is de app van Intertaal. Deze uitgever richt zich volledig op taalstudieboeken. Didactisch en taalkundig weet je in ieder geval zeker dat het goed zit. De app ziet er gebruiksvriendelijk uit, maar is een beetje saai en niet zo speels en intuïtief. Soms lijkt het meer op een e-reader op de telefoon. Veel tekst.

Maar: het gaat om de inhoud, niet om de vorm. Je zult dus echt gemotiveerd moeten zijn. Je kunt wél kiezen wat je wilt oefenen en op welk niveau. Er zijn 12 lessen met elk een aantal modules. Meestal zo rond de 20, zodat er heel veel leerinhoud op staat. De grammatica wordt ook goed uitgelegd. Als je al wat achtergrondkennis van het Italiaans hebt of je wilt er écht werk van maken, dan raad ik deze app aan.

Prijs: 23 euro

Elke dag Italiaans is er voor Android en iOS.

Mondly

Mondly is een leuke app. Hij is van buitenlandse makers, maar er is een Nederlandse variant. Het is een combinatie van woordenschat, grammatica, luister- en spreekvaardigheid. Je begint met het kiezen van je taalniveau. Er zijn 15 thematische onderwerpen met elk ongeveer 8 lessen. De layout is kleurig en leuk. Er zijn aparte hoofdstukjes voor grammatica, maar die wordt niet echt gedegen uitgelegd of uitgewerkt.

De app van Mondly is gebruiksvriendelijk thematisch opgezet en je leert spelenderwijs. Je moet veel swipen en toetsen en je hoeft niet veel te lezen. Wel leuk is dat er veel luister- en gespreksoefeningen in zitten. Je moet dan je eigen stukjes inspreken en een native speaker naspreken. Deze app om Italiaans te leren is vooral gericht op conversatie.

Jammer is wel dat ik de app al heb betrapt op een paar foutjes. Een Italiaans woord dat verkeerd is geschreven, een optie die fout wordt gerekend die eigenlijk goed is. Dat kan eigenlijk niet.

De prijs van 20 euro is eenmalig en daarmee ontsluit je de hele inhoud. Het niveau gaat met de betaalde variant tot 2.200 woorden. Dat is dus tot ongeveer niveau A2 van het Europees Referentiekader. Voor de echte beginners, dus.

Prijs: 20 euro

Mondly is er voor Android en iOS.

Yabla

Dit is een Engelse app, maar dat maakt in dit geval niet zo veel uit, omdat hier alles in het Italiaans is, de doeltaal. Dit is een app voor de intermediate of gevorderde student. Je kunt Italiaanse video’s bekijken in een speler met ondertiteling in het Italiaans. Ook staan er bijvoorbeeld veel muziekclips op met ondertiteling en is er de mogelijkheid om de laatste zin terug te luisteren. Veel beter dan YouTube. Langzaam en duidelijk gesproken, met ondertiteling. Het is leuk, maar vind je het te duur, dan kun je ook kijken naar de YouTube-filmpjes van Italiano Automatico. Die zijn ook oké.

Prijs: 10 dollar per maand.

Yabla is er voor Android en iOS.

News in Slow Italian

Ook deze app om Italiaanse te leren is van Engelse makers, maar geheel in de doeltaal opgesteld. Je kunt zelf de moeilijkheidsgraad instellen: beginner, intermediate of gevorderde student Italiaans. Hier wordt het nieuwsvan de afgelopen week langzaam voorgelezen. Je leert dus altijd op basis van de actualiteit, wat zeker meerwaarde heeft. Daarnaast kun je meelezen met het nieuws en zijn er ook oefeningen over.

Prijs: tussen de 13 en 22 dollar per maand, afhankelijk van je abonnement.

News in Slow Italian is er voor Android en iOS.

Prisma woordenboek Italiaans

Hier kan ik maar één ding over zeggen: koop die app. Goedkoper dan de papieren versie en veel gebruiksvriendelijker.

Prijs: 8 euro

Prisma woordenboek Italiaans is er voor Android en iOS.

Babbel

Babbel is Europa’s meest verkochte app. Hij is erg goed, maar heeft als nadeel dat hij nog niet beschikbaar is vanuit het Nederlands om het Italiaans te leren. Je zult het dus met het Engels moeten doen. Het niveau gaat van beginners tot vergevorderd. Leuk is dat je kunt oefenen met spraakherkenning en dus ook je uitspraak kunt oefenen. De app maakt gebruik van geluidsfragmenten. Babbel is gebruiksvriendelijk en intuïtief en heeft een duidelijke interface en mooie beelden die de inhoud versterken.

Italiaans leren met Babbel

Prijs: vanaf € 4,95 per maand

Babbel is er voor Android en iOS.

Meer betaalde apps?

Overigens zijn veel van de bovenstaande apps ook te gebruiken als gewone website, voor als je achter de computer zit. Gebruik jij ook betaalde apps of gratis apps om Italiaans te leren? Heb je nog ervaringen met andere goede apps of websites om Italiaans te leren? Ik hoor graag van je in een reactie hieronder.

🇮🇹 Tip: wil je zelf Italiaans leren op je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt? Meld je nu aan voor de online cursus Dit is Italiaans voor beginners, die je begeleidt naar een A1-niveau.

De cursus is speciaal samengesteld voor Dit is Italië, door een ervaren docente Italiaans. Boordevol uitdagende en afwisselende lessen, video’s, audiobestanden, oefeningen en een A1-toets om je die prachtige Italiaanse taal eigen te maken.

Foto boven: Pexels

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Geschiedenis in Bologna en Italiaans in Utrecht. Ze geeft al 15 jaar Italiaanse les, verzorgde enkele online trainingen van Dit is Italiaans en geeft privélessen via haar taalschool Di' la tua in Schoonhoven.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trump maakt van Corsica weer een Italiaans eiland

Trump maakt van Corsica weer een Italiaans eiland

Joodse wijk in Palermo herrijst

De joodse wijk in Palermo herrijst