in , , , ,

Videocolumn: Mido, de grootste brillenbeurs ter wereld

Begin deze maand vond de 44ste editie van Mido in Milaan plaats. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord, maar deze Mido (International Optics, Optometry and Ophthalmology Exhibition) is de grootste brillenbeurs van de wereld.

Het driedaagse evenement werd door 45.000 vakmensen uit de brilmode-industrie bezocht, van wie er 25.000 van buiten Italië kwamen. Een medewerker van de organisatie leidde Italië-correspondent Maarten Veeger dan ook met alle plezier langs een deel van de maar liefst 1.100 stands. Waaronder die van Luxoticca (van onder andere Rayban en Persol), Safilo (maakt Gucci, Fendi, Max Mara en maar), Italia Independent (van Lapo Elkann) en wat kleinere huizen.

Een bril is zeker in Italië natuurlijk véél meer dan een hulpmiddel voor visueel gehandicapten. In onderstaande video zie je hoe de standhouders hun hippe nieuwe modellen presenteren waarmee je deze zomer in de Italiaanse steden en aan de Italiaanse stranden de blits kunt maken. Ze zetten zelfs hun beste Engels in, dus het is ook te volgen voor Italië-liefhebbers die de taal nog wat minder machtig zijn (ahum).

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Italiaanse droom wordt een nachtmerrie…

met de auto naar Italië

Hoe gaan we dit jaar naar Italië?