in

Vakantielectuur: Bella Italia van Suzanne Vermeer

Bella Italia Suzanne Vermeer

‘Bella Italia’ is de nieuwste vakantiethriller van Suzanne Vermeer, van wie door het treurige nieuws van afgelopen week weten dat ze eigenlijk Paul Goeken heet.

Goeken laat een indrukwekkende erfenis na: maar liefst 8 vakantiethrillers (een subgenre dat in feite door Vermeer werd uitgevonden) die vele verkooprecords wisten te breken.

Met het overlijden van Goeken komt er waarschijnlijk ook een einde aan Vermeer. Hoewel, er ligt nog voldoende materiaal bij de uitgever voor de negende thriller die in januari 2012 zou moeten verschijnen.

Een echt zomerboek

Ondertussen ligt Bella Italia, mooi op tijd voor de zomermaanden, in de schappen van de boekhandel. Ook van dit boek zullen ongetwijfeld vele exemplaren worden verkocht. Het kwam vorige maand op nummer 2 binnen in de lijst met bestverkochte boeken, waar het nu nog steeds staat.

Net als de andere boeken van Vermeer is dit weer een echte ‘vrouwenthriller’: geen ingewikkelde zinnen, mooi taalgebruik of verrassende plotwendingen, maar een makkelijk te lezen, rechttoe rechtaan thriller.

Voor het eerst naar het Gardameer

Dit keer volgen we Hans en Petra Kolwijn en hun elfjarige zoon Niels, die dit jaar voor het eerst gaan kamperen aan het Gardameer in Italië. Nou ja, kamperen… Aangezien de familie tot nu toe steevast in hotels verbleef, heeft ze voor haar eerste kampeervakantie maar gekozen voor een ‘mobile home’ op een grote camping.

Na de eerste wijntjes met de buren, baantjes in het zwembad en fietstochtjes met vriendjes over het onmetelijke campingterrein, slaat het noodlot toe: Niels komt niet op de afgesproken tijd terug.

Na een zoektocht vindt Hans zijn zoon ergens in de bosjes aan de rand van het meer. Hij zit gehurkt bij het lichaam van een Duits vakantievriendje. In de buurt bevindt zich ook een zwerver, die vlucht als hij door Hans wordt aangesproken.

Na een achtervolging valt de zwerver van een steiger en verdrinkt in het meer. De politie gaat ervan uit dat de zwerver de dader is en de zaak wordt gesloten. Maar bij terugkomst in Nederland, wanneer het gezin de nare ervaring achter zich wil laten, begint het pas.

Een nieuwe moord en een nieuw politieonderzoek doet het gezin het jaar daarop alsnog naar het Gardameer afreizen, met alle gevolgen van dien.

Bella Italia Suzanne Vermeer
Bella Italia van Suzanne Vermeer

Formulethriller

Met Bella Italia heeft Suzanne Vermeer weer één van haar formulethrillers afgeleverd. Ontspannende lectuur die het goed doet voor de tent of voor de caravan.

Verwacht geen verrassende ontknoping, maar wel een vakkundig en vlot geschreven thriller over gewone mensen die in een ongewone situatie belanden.

De situatie lijkt in eerste instantie te draaien om het effect dat de schokkende moord heeft op de Nederlandse familie, maar dat later verandert in een persoonlijke vendetta met de moordenaar en het verhaal wordt dan nog behoorlijk spannend.

De titel van het boek lijkt te zijn afgeleid van het bekende vakantiepark in Peschiera del Garda.

Fans van Vermeer zullen hier ongetwijfeld weer veel plezier aan beleven.

Bella Italia
door: Suzanne Vermeer, pseud. van Paul Goeken
226 blz.
€ 17,50
A.W. Bruna Uitgevers

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Zoektocht naar het beste restaurant van Italië

boerderij Toscane

Portretten van blijvers in Italië Voorgoed