in ,

Winactie: Lazzaro Felice

Modern Italiaans sprookje

Lazzaro Felice
Italiaanse film: Lazzaro Felice (beeld: Cinemien)

De Italiaanse film Lazzaro Felice vertelt het verhaal van een ontmoeting tussen Lazzaro, een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel ‘simpel van geest’ krijgt, en Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding.

Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret.

Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje.

De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en was in meerdere categorieën genomineerd voor de European Film Awards.

Alice Rohrwacher regisseerde de film. De cast bestaat uit Adriano Tardiolo, Alba Rohrwacher, Nicoletta Braschi en Sergi Lopéz.

Win vrijkaarten!

In samenwerking met distributeur Cinemien geven we 2×2 vrijkaarten weg voor de film. Het enige wat je hoeft te doen is een mail te sturen met je adresgegevens (het zijn papieren kaartjes): redactie [at] ditisitalie [punt] nl.

Lazzaro Felice is vanaf 21 maart te zien in de diverse bioscopen en filmhuizen.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: Gremlins!

20 mooiste campings Le Marche Adriatische Zee

20 x de mooiste campings in Le Marche