in

Winactie: paperbags van Uashmama

Paperbags van Uashmama
Paperbags van Uashmama (foto: uashmama.com)

Ken je de paperbags van Uashmama al? Het is een echte trend: stevige papieren zakken waarin je plantjes zet, je schoenen opbergt, de was in opruimt of haardhout in bewaart.

Het begon in 2000 toen de Italiaanse Marco Marconi in het Toscaanse Lucca zijn eerste ‘paperbag’ maakte. Als zoon van schoenenmaker Marconi kreeg hij het traditionele ambacht van leer bewerken met de paplepel ingegoten, maar als chemicus verkende hij nieuwe wegen. Hij creëerde vanuit de basis van 100% cellulose revolutionair nieuw materiaal dat de look, feel en eigenschappen van leer heeft, maar wasbaar papier is.

Paperbag voor pennen en potloden
Op de redactie van DitIsItalie.nl…

Made in Tuscany

Uashmama is een familiebedrijf uit Toscane. Vader Marco is het creatieve brein, terwijl moeder Emanuela de inspiratie voor de merknaam vormde. Uashmama (uit te spreken als: Wash Mama) is een ode aan de iconische moederfiguur in het traditionele Italiaanse gezin. Degene die verantwoordelijk is voor de was, de kinderen en het eten.

De dochters van Marco en Emanuela (de gezusters of le sorelle) zijn Chiara, Giulia, Gemma en Gaia, die allemaal een belangrijke rol hebben in het familiebedrijf.

Het gepatenteerde materiaal genaamd AGGO vormt de basis voor de producten. Behalve de snel bekend wordende papieren zakken, zijn er nu ook tassen, mode- en woonaccessoires van gemaakt.

Zo begint dit Toscaanse bedrijfje serieuze concurrentie te vormen voor de traditionele luxe merken!

‘Met dit mooie materiaal is nog zoveel meer mogelijk. Denk aan schoenen, kleding en meubels,’ zegt Annelot Lems. Samen met haar moeder Marion, runt Annelot sinds april 2012 het bedrijf Moes & Griet en zijn zij exclusief distributeur van Uashmama in de Benelux.

Prodotto in Toscana

Papier ‘looien’

Zeven jaar geleden kwamen Annelot en haar moeder tijdens een vakantie in Italië voor het eerst in aanraking met de paperbags. ‘Het was liefde op het eerste gezicht. Er zit zoveel liefde, aandacht en vakmanschap in dit materiaal,’ zegt Annelot. ‘Bovendien wordt er enorm veel respect voor de natuur mee aangetoond. In tegenstelling tot het looiproces van leer, komen er bij de bewerking van het papier geen chemicaliën aan te pas.’

AGGO krijgt zijn soepele en waterafstotende eigenschappen door de manier waarop de vezels gewassen en gestretcht worden . Ook de verfstoffen zijn plantaardig. Door middel van grote stenen rollen krijgt het materiaal zijn unieke structuur.

Paperbags zijn leuk voor plantjes

De paperbags zijn bovendien multifunctioneel te gebruiken en supersterk. Je kunt ze dan ook voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken, zoals voor het stijlvol opbergen van accessoires of speelgoed, als zakje om je bloempot of voor het serveren van broodjes tijdens een sfeervol ontbijt. Wat ga jij ermee doen?

De mogelijkheden van de paperbags zijn vrijwel onbeperkt

Winnen? Doe mee!

Wil je een set van 3 Uashmama-paperbags (small, medium, large) in jouw lievelingskleur winnen? In samenwerking met Moes & Griet geven we 2 sets weg. Stuur een mail naar redactie [at] ditisitalie [punt] nl en vertel ons waar je de paperbags voor gaat gebruiken en in welke kleur je ze zou willen hebben. (Kijk op de website van moesengriet.nl voor inspiratie en kleuren.)

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe doe jij je vakantievoorbereiding?

Vakantie: ga je onvoorbereid of ben je een echte prepper?

pistacheboom

Pistachestrijd op Sicilië