in , ,

10 redenen om Italië te bezoeken

Zee bij Sardinië (foto: Eric Scholten)

Als echte Italiëfan kun je dit blogje overslaan. Je weet natuurlijk wel 100 redenen op te noemen om Italië te bezoeken. Toch schijnen er nog altijd Nederlanders te zijn die Italië nog nooit hebben bezocht. Omdat ze ieder jaar automatisch naar Frankrijk koersen bijvoorbeeld. Kun je het je voorstellen? Wij ook niet. Maar goed, speciaal voor hen: 10 redenen om Italië te bezoeken.

1. Mediterraan eten

Hoogstwaarschijnlijk heb je al weleens een pizza, een cappuccino of een Italiaans ijsje geproefd. Maar weet je ook uit de eerste hand hoe deze behoren te smaken? Het mediterrane eten is rijk aan smaak, aan kruiden, aan olijfolie. Simpel en lokaal, zoals eten hoort te zijn. Het Italiaanse ijs moet je gewoon echt in Italië proeven. Zo lekker wordt het hier nooit!

2. Italiaanse wijn

Italiaanse wijnen zijn een must. Ga naar Toscane en proef Chianti in de streek waar hij vandaan komt. Zelf al weet je niks van wijnen, dan nog zul je genieten van al het lekkers dat Italië op dit gebied heeft te bieden.

3. Shoppen

Grote designermerken komen alle uit Italië. Milaan is iconisch als shopparadijs. Kun je het je niet veroorloven? Geen nood, dat geldt voor de meesten. Toch is het altijd leuk om langs die luxueuze winkels te lopen en wat aan window-shopping te doen.

4. Fonteinen

Houd je van water en fonteinen? Dan is Rome helemaal jouw ding. Vroeger – in de Romeinse tijd – waren hier wel 1.000 fonteinen. Tegenwoordig zijn het er minder, maar nog altijd bijna 300. Ongetwijfeld ken je de Trevifontein. Maar buiten de bekendste fontein van Italië zijn er nog vele andere te bewonderen.

5. Steden

Venetië, Florence, Rome. Het zijn slechts enkele van de geweldige steden die Italië heeft te bieden. Italië leent zich dan ook goed voor een herfstvakantie of een stedentrip van enkele dagen. Cultuur, lekker eten, shoppen. De Italiaanse steden zijn geweldig en bieden voor elk wat wils. Ga ze gauw ontdekken!

6. Geschiedenis

De Europese beschaving komt grotendeels voort uit wat in Italië begonnen is. In Rome ademt iedere steen 2.000 jaar geschiedenis. Maar ook in de rest van Italië kun je genieten van amfitheaters, aquaducten, tempels, middeleeuwse gebouwen en bruggen en nog veel meer. De geschiedenis houdt in Italië nooit op.

7. Wandelen

Ben je een fan van wandeltochten? Dan moet je echt een gaan kijken in de Cinque Terre. Dit gebied bestaat uit vijf dorpjes die via een wandelpad langs de kust met elkaar zijn verbonden. Je kunt er niet met de auto of de motor komen, dus je bent aangewezen op je voeten. Een geweldige ervaring, die niet voor niets tot het UNESCO Werelderfgoed behoort.

8. La dolce vita

In Italië zie je mensen genieten van het leven. Een bezoek aan Italië geeft je energie en inspiratie voor je eigen leven. Haal eruit wat voor jou belangrijk is. Een klein beetje dolce vita in je leven heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

9. Op de Vespa

Italië is beroemd om z’n auto’s, maar op de brommer ervaar je Italië misschien nog wel het best. Daarvoor is ook een Italiaans icoon beschikbaar: de Vespa. Overal kun je Vespa’s huren om door de groene heuvels of juist door de drukke stad te scheuren en het Italiaanse leven te ervaren zoals de locals dat doen. Ben je meer een fan van de fiets? Ook dat is een aanrader als je in Italië bent!

10. Sport

Sportfanaten komen in Italië ruimschoots aan hun trekken. Houd je zelf van actieve vakanties? Dan is alles mogelijk. Van wandelen en fietsen tot speleologie en abseilen. Natuurlijk zijn er geweldige wintersportgebieden en met 8.000 kilometer aan kustlijn kun je ook voor veel watersporten in Italië terecht. Maar als je meer van het bekijken van sport houdt zit je er ook goed. Autosport, motorsport, voetbal of wintersporten? Je kunt het zien in Italië, live of op televisie!

Wat is jouw belangrijkste reden om Italië te bezoeken? Vertel het de redactie van DitIsItalie.nl!

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Trevifontein

9 dingen die je nog niet wist van de Trevifontein

De beste tijd om Italië te bezoeken

Wat is de beste tijd om Italië te bezoeken?