in , , , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

De 10 mooiste plekken in Toscane
De 10 mooiste plekken in Toscane

Wie Toscane zegt, denkt aan cultuur, kunst en geschiedenis. Aan steden als Florence, Pisa en Siena. Aan Lucca, San Gimignano en Volterra. Stuk voor stuk prachtige plaatsen die je zeker niet mag missen tijdens je (eerste) Toscaanse vakantie. Maar Toscane heeft heel wat kleine en grote verrassingen in petto. Deze kom je niet gauw tegen in de overzichten van Toscaanse must-sees. Maar het zijn wel de mooiste plekken in Toscane. Ideaal dus om op je lijstje te zetten voor die onvergetelijke rondreis door Toscane.

Kaart Toscane
Toeristische kaart van Toscane (bron: ontheworldmap.com)

Middeleeuwse stadjes en dorpjes, waar je misschien niet een hele dag zoet bent of bekende Toscaanse bezienswaardigheden kunt bekijken. Maar waar je wel de sfeer van het authentieke Toscane kunt proeven. Daarom hier lijstje met de 10 mooiste plekken in Toscane. Geknipt voor iedereen die eens van de gebaande toeristische paden wil afwijken.

1. Barga – middeleeuws juweeltje in de Valle del Serchio

Barga
Duomo van Barga

Dit middeleeuwse stadje ligt in het noorden van Toscane. Vanaf de Dom die hoog boven Barga uittorent, heb je een prachtig uitzicht over de Garfagnana en de Apuaanse Alpen. Bij helder weer kun je zelfs de beroemde Boog van Monte Forato zien. De oude binnenstad van Barga is gedeeltelijk omringd door de resten van de oude stadsmuren.

Vanaf het centrale Piazza del Comune kun je via smalle straatjes en steile trappen de rest van het historische centrum ontdekken en waan je je even een paar eeuwen terug in de tijd. Een sfeer die wordt versterkt door gebouwen als de vroegmiddeleeuwse Palazzo Pretorio en de Kerk van het Heilige Kruis.

Klik hieronder op ‘volgende’ om de hele lijst met de mooiste plekken in Toscane te bekijken.

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië