in ,

10 tekenen dat je al te lang in Italië verblijft

10 tekenen dat je al te lang in Italië verblijft

Na een tijdje in Italië merken de meeste Nederlanders en Vlamingen (en andere buitenlanders) een paar vreemde veranderingen in hun persoonlijkheid. We werpen een blik op de top 10 tekenen dat je waarschijnlijk al te lang in Italië verblijft.

1. Noord/Zuid

Jouw mening over mensen wordt gevormd door de vraag of ze uit het noorden of uit het zuiden van Italië komen. Je reageert met een begrijpende knipoog of een korte knik wanneer het gaat over iemand uit Napels of uit Verona, om maar eens wat te noemen.

2. Bang voor regen

Zelfs als je uit het regenachtige Nederland of België komt, ben je nu bang voor de regen en de kou. Waar je vroeger in je thuisland je hand niet omdraaide voor wat wind of regen, ril je nu al bij de gedachte naar buiten te moeten gaan. Haastig pas je je plannen aan, wat niet zo’n probleem is omdat de zon morgen toch weer schijnt.

3. Confrontaties

Waar je vroeger misschien al te openlijke conflicten uit de weg ging, blijf je nu bij je mening. Als ze het er niet mee eens zijn, kunnen ze de wind van voren krijgen. Je laat niet met je sollen. En da’s vooral handig bij het postkantoor (zie nummer zeven).

4. Arbeidscontract

Je beziet iedereen die beschikt over een vast contract met een mengeling van ontzag en afgunst. Het blijkt normaal dat een deel van je vrienden zwart werkt of korte contracten aan elkaar moet knopen.

5. Je spreekt alleen nog maar Italiaans

Ooit bezat je een echte talenknobbel, nu moet je zoeken naar woorden als je weer eens Nederlands of Engels moet praten. In plaats van ergens lopend heen te gaan, arriveer je er per voet.

6. Zonder kijken oversteken

Je stapt het zebrapad op zonder links en rechts te kijken. Je straalt vertrouwen uit bij elke stap. Maar binnenin smeult de angst om aangereden te worden.

7. Je haat het postkantoor

Het maakt niet uit hoelang je in Italië woont. Nooit zul je helemaal in het reine komen met de onbegrensde incompetentie die je ervaart na het wachten in de rij voor de poorten van de hel. Ofwel het postkantoor.

8. Je lacht om schaars geklede toeristen

Het is 35 graden Celsius en je bent keurig gekleed, zoals het hoort. Je wijst naar en lacht om toeristen. ‘Moet je kijken, ze zijn bijna naakt!’

9. Wifi al bar

Haastig download en verstuur je je mail in de enige wifi-bar in het dorp. Snel, voordat de internetverbinding wegvalt. Thuis internet? Nee, het bleek te duur om de kabels aan te laten leggen.

10. Koffie

Je drinkt vlug je koffie op. Staand, aan de bar.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse stereotypen: Super Mario

De top 10 van stereotypen over Italië

Column: het is weer carnaval in Italië!