in , , , , , ,

Column: op zoek naar het perfecte strand

En we vonden het bij G-Beach in Gallipoli!

Terug naar de zonneschijn, de eindeloze hitte en terug naar onze zoektocht naar het perfecte strand van Italië in de hak van de Italiaanse laars.

Na de avond bij Doppiozero waar we al die lieve, sociale Italianen hebben ontmoet, kwamen we hen zo’n beetje elke avond tegen. Soms gepland, soms ongepland. We aten, we dronken, lachten, struinden door de prachtige straten van Lecce.

Ze namen ons mee naar restaurants waar we zelf nooit zouden gaan zitten, maar waar we fantastisch aten. Soms ontmoetten we elkaar op een strand of voor een aperitivo aan het einde van de middag. Ook kregen we elke ochtend een sms’je of een facebookberichtje met de windrichting, inclusief advies voor de keuze van een strand.

De man op de partyfiets

Zo stonden we een avond cocktails te drinken bij Quanto Basta – een overigens zeer aan te raden cocktailbar in het centrum van Lecce, aan de Via Luisa Amalia Paladini 17, daarover in een volgend blogartikel meer! – en kwam er een partyfiets langs. Daarvan stapte een man, hij pakte mijn telefoon en zette daarin zijn telefoonnummer en het adres van G-Beach Gallipoli. Vervolgens stapte hij weer op de partyfiets en vervolgde de reis met de rest van het gezelschap.

Wij hadden op dat moment nog niet eerder van G-Beach gehoord. In de loop van de avond vroegen we aan verschillende mensen die wij spraken en tegenkwamen welk strand voor de volgende dag geschikt zou zijn. Zo kregen we van de verschillende mensen de tip om richting Gallipoli te rijden en Google Maps in te stellen op Lido Punta della Suina.

gallipoli - het perfecte strand - punta della suina

Op naar het perfecte strand, op naar G-Beach!

We volgden het advies op en wat bleek, G-Beach was een strandje naast Lido Punta della Suina. Mooi meegenomen, dachten wij!  We stuurden de partyfietsmeneer een berichtje dat we de dag zouden spenderen bij G-Beach en al snel kregen we een berichtje terug dat hij er zou zijn. En daar gingen we, in onze Smart richting Gallipoli naar Lido Punta della Suina, naar G-Beach!

Het was een prachtige dag en de rit ging prima. Lido Punta della Suina wordt niet goed aangegeven. We reden er eerst vol gas langs, gelukkig niet al te ver, dus na een kleine U-turn kwamen we aan bij het parkeerterrein waar je, als ik het mij goed herinner, 5 of 6 euro betaalt voor een dag parkeren. Het parkeerterrein ligt aan de rand van een park, dus je hebt in de eerste instantie niet direct door hoe je moet lopen.

Voor het G-Beach is een sluiproute, waar een goudbruin gekleurd meisje zit dat je vrolijk gedag zegt en je de weg wijst. Als je het pad volgt, loop je een route door het bosje en dan zie je langzaam G-Beach verschijnen. Een plaatje. Een klein paradijs.

het perfecte strand van italie 4

Blauw en doorzichtig

We volgden het pad, daalden af naar de strandtent en voelden ons diepgelukkig bij het zien van de witte stoelen, de witgeverfde bar, het zongebruinde personeel en dan de eindeloos felblauwe zee. Het was rustig. Er waren nog veel mooie plekken vrij, altijd fijn.

We liepen naar de balie, waar je je stoelen ‘koopt’ en je bestellingen plaatst voor het eten en het drinken. Voordat we betaalden kwam de partyfietsmeneer aangelopen, hij had al stoelen voor ons gereserveerd. Hij leidde ons naar onze plek aan het water, midden op het witte dek. De parasol werd geïnstalleerd, we dropten onze spullen op de stoelen en slenterden naar de zee.

het perfecte strand van italie 2

Het water was intens blauw en doorzichtig. Het zand op de bodem leek wit en het warm was verkoelend, maar niet koud. Het was volkomen windstil die dag.

De zee blijft lang ondiep waardoor je goed kunt tennissen of kunt wandelen door het water langs de kust. Ik denk dat we wel 2,5 uur achter elkaar in het water hebben doorgebracht. Tennissend, aangemoedigd door het strandstoelenpubliek.

Hamburger en Spritz

Toen kregen we honger. Bij G-Beach kun je goed eten (zeker de hamburger is waaaanzinnig lekker). Een Spritz erbij en zo kwamen we de dag wel door. G-Beach schjint in het hoogseizoen (mei, juni, juli, augustus) altijd drukbezocht te zijn, maar in september is het er heel goed te doen. In het hoogseizoen zijn er veel feesten en ook deze zijn heel populair, dus doet de kans zich voor en heb je zin in partytime, ga naar G-Beach!

het perfecte strand van italie 1

In onze zoektocht naar het perfecte strand van Italië staat G-Beach voor mij absoluut in de top drie!

Heb jij ook mooie stranden bezocht in Salento of ergens anders? Stranden waar je verslaafd aan bent geraakt? Hét perfecte strand van Italië? En waarom?

Laat een berichtje achter!

Written by Renee

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Italië toen ik dertien jaar was en mijn familie de eindeloze vakanties in Frankrijk inruilde voor een camping in Italië. In Sarteano om precies te zijn. Na twee weken in Italië was het tijd om naar huis te gaan en dat viel mij zwaarder dan verwacht. Huilend in de auto en getroost door mijn vader, reden wij terug naar Nederland. Sindsdien reis ik zo’n drie keer per jaar naar Italië, soms voor vijf dagen en dan weer voor vier weken. Mijn hart ligt in Rome, maar daar blijft het niet bij. In 2015 ben ik voor het eerst naar Lecce, Salento geweest en binnen drie maanden was ik daar weer terug. Een prachtig gebied in Italië, een nog niet ontdekt paradijs. De volgende trip staat alweer op de planning. Wederom Salento, en daarna roadtrippen van noord naar zuid, want ik wil alles weten en beleven, tot ik besluit echt te emigreren.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mooiste pleinen van italie - Piazza del Plebiscito Napels

De 22 mooiste pleinen van Italië

De 5 Italiaanse steden met grootste verkeersdrukte

De 5 Italiaanse steden met de grootste verkeersdrukte