in , ,

Bikiniproof naar Italië? Lees deze 9 slimme tips

Bikiniproof naar Italië? Lees onze last-minute tips
Bikiniproof naar Italië? Lees onze last-minute tips (foto: Unsplash)

Wij noemen het ‘bikiniproof’ of de ‘beach body’, de Italianen hebben het over een prova costume. In Italië lijkt iedereen op het moment weer in de ban van deze ‘badpakproef‘.

Natuurlijk, er niet in meegaan scheelt een hoop stress. En toch weten we dat óók veel Nederlanders en Vlamingen graag goede sier willen maken op het strand.

Maar hoe zit dat met al die coronakilo’s en het vele binnenzitten van de afgelopen periode? Hoe zorg je ervoor dat je – voorafgaand aan de langverwachte vakantie naar de Italiaanse kust – een beetje goed voor de dag komt in die hippe, nieuwe bikini?

Gelukkig hebben we een paar gouden tips voor je, die je last-minute nog in kunt zetten als troefkaart, mocht jouw lijf de badpakproef nog niet helemaal doorstaan.

Overigens gelden de onderstaande tips niet alleen voor vrouwen. Ook mannen kunnen er helemaal zwembroekproof mee worden.

1. Het mediterrane dieet

Heb je nog een paar weken te gaan voor jouw vakantie naar Italië? Dan is er nog alle tijd om het mediterrane dieet in te zetten. Het mediterrane dieet leunt niet op pizza en pasta, zoals wij de Italiaanse keuken vooral inbeelden. Nee, het mediterrane dieet draait om veel groente, peulvruchten, volkoren producten, vis en kip. Rood vlees en zuivel worden vermeden. Net als koolhydraten.

Gezond is ook het mediterrane dieet
Het mediterrane dieet is gezond (foto: Wikimedia)

Populair in de Italiaanse keuken is om licht te dineren én om te kiezen voor goede ingrediënten in plaats van fastfood. Niet alleen is het mediterrane dieet heel gezond, je valt er ook van af. Heb je mooi nog even de tijd om die laatste coronakilootjes te lozen.

2. Eet meer eiwitten

Ook deze tip kun je tot een paar weken voor je vertrek nog gebruiken. Haal je calorieën tijdelijk uit eiwitten. Die hebben niet alleen het voordeel dat ze je spiermassa versterken, het kost ook meer energie om ze te verteren én ze stillen sneller je hongergevoel. Wat je noemt een win-win-win.

3. Voer nu die passeggiata in

Oké, hiervoor heb je wel even de tijd nodig, maar als je nú begint kun je nog prima bikiniproof naar Italië.

De passeggiata is de Italiaanse variant van de digestieve wandeling of het tijdens corona populair geworden ommetje.

Italianen kleden zich mooi en en trekken eropuit als de schaduwen aan het einde van de middag en het begin van de avond langer worden. Ze slenteren langs de lungomare of gaan naar het dorpsplein om de laatste roddels op te vangen.

Natuurlijk is het de kunst om de verleiding van de gelati en de aperativi te weerstaan. Anders zitten die verbrande calorieën er zo weer aan!

wat is de passeggiata?
Italianen doen massaal aan de passeggiata (foto: Pixabay)

4. Bruin alvast voor

Ga je binnenkort naar de Italiaanse zon, bruin dan nu alvast voor in de Hollandse of Vlaamse zon (als die er is, natuurlijk). Dus schijnt de zon een beetje, trek dan alvast die mooie, nieuwe bikini aan en kleur wat bij op je terras of balkon.

Als je er een beetje gebruind uitziet, lijk je slanker en komen je spieren beter uit. Let natuurlijk wel op de zonkracht en smeer je in met een goede factor voor jouw huid.

Bruin alvast voor (foto: Unsplash)

5. Drink veel water… en dan nog wat meer

Deze tip kun je nog tot kort voor vertrek gebruiken. Sterker nog: zelfs als je al in Italië bent, zou je hem ter harte moeten nemen.

Veel water drinken voert afvalstoffen sneller af, zorgt voor toename van de stofwisseling, je huid wordt er stralender door en je voorkomt een hongergevoel waardoor je gaat snaaien.

Dit is misschien wel de makkelijkste tip van allemaal. Ben je nog niet begonnen met meer water drinken? Vul dan nu een glas of bidon en zorg dat je minimaal die 8 glazen water per dag haalt.

6. Minder schermtijd, meer slaaptijd

Goed slapen is belangrijk om op gewicht te blijven. Besteed aandacht aan je slaappatroon in de dagen voorafgaand aan je strandvakantie (maar eigenlijk altijd): dim de lichten ’s avonds op tijd, breng minder tijd door op schermen, matig gebruik van alcohol en koffie, ga steeds om dezelfde tijd naar bed en sta om dezelfde tijd op.

Goed slapen zorgt voor een betere verbranding van calorieën en laat je er frisser en fruitiger uitzien in bikini.

Veel schermtijd? Niet goed voor de badpakproef (foto: Unsplash)

7. La dolce vita

Stress zorgt voor het hormoon cortisol en dat zorgt weer voor vet rondom je buik. Breng wat meer dolce vita in je leven, zodat je minder stress ervaart.

Klinkt makkelijker dan het is, maar begin gewoon eens met het opschrijven van wat jou stress oplevert. Zijn er dingen die je ook anders zou kunnen doen? Of met een minder volle planning?

En natuurlijk, een vakantie naar la bella Italia levert je hopelijk al heel wat van dat zoete leven op.

8. Last-minute workout

Heb je ondanks alles te weinig gedaan om bikiniproof te worden? Doe dan voordat je het strand in Italië op gaat, een korte workout. Een paar push-ups, een beetje planking en een paar squats. Je spieren spannen zich en je ziet er meteen zelfverzekerder uit.

Even een set pushups voordat je la spiaggia betreedt (foto: Unsplash)

9. Fare la bella figura

Een laatste tip! Trakteer jezelf op iets moois, ook al ga je alleen maar naar het strand of aan het zwembad liggen. Fare la bella figura is de Italiaanse traditie om altijd goed voor de dag te komen.

Wat je gewicht of leeftijd ook is, je kunt ervoor kiezen om jezelf even te verwennen bij de kapper of een leuk jurkje voor de zomer aan te trekken.

Draag bijvoorbeeld zwart. Dat kleedt goed af en past perfect in het Italiaanse beeld van elegantie. Onderschat nooit wat goed passende kleding (dat geldt zelfs voor ondergoed) doet voor je zelfvertrouwen en dat straal je uit.

Lees dit artikel voor de 19 beste Italiaanse modetips voor dit zomerseizoen.

Heb je zelf nog tips om deze zomer bikiniproof voor de dag te komen? Laat dan zeker een reactie achter onder dit artikel.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bella Ciao

Bella Ciao: het lied van de partizanen. Of toch niet?

recept: gevulde auberginerolletjes met ricotta

Recept: gevulde auberginerolletjes met ricotta