in

Een Italiaanse beach body: de prova costume

beach body of prova costume

De zomer zit eraan te komen. Waar wij op het moment commotie rondom de term beach body hebben (is dan niet elke body een beach body?), maken de Italianen zich druk om de prova costume. De wat? De prova costume. Wat letterlijk de ‘badpakproef’ betekent. Doorsta je ‘m of niet? Nog iets venijniger dan de beach body dus. En iedereen lijkt eraan mee te doen.

Het houdt in dat de Italianen hun lichaam voor moeten bereiden op een paar weken leven op het strand in minuscule bikini’tjes en zwembroekjes, onder de hard oordelende ogen van de andere strandmensen onder hen.

Niets voor mij eerlijk gezegd, maar toch hoor ik om mij heen veel kletsen over de paar kilo’s die eraf moeten voor de zomer, over voorbruinen, over sporten…

Hier in het dorp zie je inderdaad sinds een maand ongeveer vrouwen driftig wandelen. Ze zijn er echt druk mee en lijken er weinig plezier in te hebben. Fanatiek wordt er geroddeld en geklaagd, lachen zie ik ze nooit.

Spannende bikini’s

In het zwembad zijn de aquagymklassen ineens verdubbeld in omvang en draagt iedereen een spannende bikini in de hoop dat het dak open gaat (het zwembad heeft een flexibel dak dat bij mooi weer open gaat).

De mannen die baantjes komen trekken zwemmen in de baantjes naast die van de aquagym in de hoop dat die bikini’s door alle ingewikkelde bewegingen die de vrouwen maken, van hun plaats verschuiven.

Zo heeft iedereen extra stimulans! De vrouwen werken voor de bikiniproef, de mannen willen hun kans op een glimp vrouwelijk bloot niet missen. In het zwembad is de sfeer optimaal.

Je hoort overal over diëten en crèmes die wonderen zouden verrichten. De meeste vrouwen zien er al fantastisch uit, op het magere af… dus ik begrijp niet wat er nog gedieet moet worden, maar het is nou eenmaal die tijd van het jaar.

Een gestreepte beach body

Voorbruinen is ook heel belangrijk. Je kunt gewoon niet gezien worden met een lichaam dat niet integraal gebruind is. Ik heb altijd bruine armen en de rest is wit, ik draag namelijk altijd T-shirts als ik buiten ben. Al jaren krijg ik goedbedoeld advies van Italiaanse vrouwen. Ze kunnen die strepen, zoals ze worden genoemd, niet zien en vinden het heel rot voor mij dat ik gestreept door het leven ga.

Ik ben geen strandmens en stel iedereen gerust dat ik mij niet met een bikini op het strand zal vertonen, dus dat ze zich geen zorgen over een op handen zijnde flater hoeven te maken. Geen prova costume of beach body voor mij. Scheelt een hoop stress.

Hoe zit het me jou? Werk jij aan je beach body of doorsta je de prova costume al met gemak?

Written by Willemijn Lindeboom

Willemijn woont sinds 2001 in Italië. Na haar studie Technische Bedrijfskunde vertrok ze naar Tanzania en Zambia en toen ze na vijf jaar besloot dat het tijd was terug te gaan naar Nederland ging ze op vakantie naar Umbrië, vond het er zalig en bleef. Ze sprak al Italiaans omdat ze haar hele leven vakanties in Italië doorbracht en voor haar studie een jaar in Italië was om de taal te leren. In 2013 zei ze haar comfortabele leventje in Umbrië vaarwel om naar Toscane te verhuizen, ditmaal voor de liefde. Ze blogt nu af en toe op winitalie.com, geeft met veel plezier Italiaanse les - conversatielessen via Skype (www.willemijn.it), maakt websites en helpt wat Nederlandse bedrijven hun producten in Italie te verkopen of kleine problemen op te lossen.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

eten en drinken in milaan

De beste tips om lekker te eten en te drinken in Milaan