in , , ,

De beste B&B van Italië gaat dit voorjaar open

Casa Maria Luigia in Modena
Casa Maria Luigia in Modena (beeld: casamarialuigia.com)

Casa Maria Luigia gaat dit voorjaar open. De zeer luxe herberg ligt in San Damaso, even buiten Modena in Italië. Om een ​​aantal redenen belooft dit Italiës beste B&B te worden.

Massimo Bottura

De herberg is het geesteskind van de beroemde chefkok Massimo Bottura en zijn Amerikaanse echtgenote en zakenpartner, Lara Gilmore. Volgens een recent artikel in de Wall Street Journal, wilde het echtpaar een op maat gemaakte setting creëren voor vrienden en gasten die het 3-Michelin-sterrenrestaurant van Bottura, Osteria Francescana, bezochten.

Platteland van Emilia-Romagna

De nieuwe B&B is vernoemd naar de moeder van Bottura en bevindt zich op het platteland van Emilia-Romagna op ongeveer 20 minuten van Modena. Sterk plusplunt: deze stad heeft op dit moment maar een beperkt aantal luxe accommodaties.

Osteria Francescana

Osteria Francescana met slechts 12 tafels staat al op nummer één in de ranglijst van de beste restaurants ter wereld voor het jaar 2016 en 2018. En in 2017 werd het nummer 2. Het restaurant van Bottura trekt inmiddels bezoekers van over de hele wereld, die veel moeite moeten doen om een reservering te maken. Reserveringen voor Osteria Francescana kunnen namelijk alleen online worden gemaakt op bepaalde tijden en uren tijdens de maand. Zodra er 100 bezoekers op de reserveringspagina van de site zijn geweest, worden andere verzoeken in de wachtrij geplaatst.

200 jaar oud landgoed

Met de nieuwe B&B zal het waarschijnlijk hetzelfde gaan. Het echtpaar Bottura kocht het 200 jaar oude landgoed met 12 kamers op en veiling. Ze hebben het, met wat hulp van goede vrienden en bekenden uit de wereld van kunst en design, volledig gerestaureerd in dezelfde stijl als die van Francescana.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Casa Maria Luigia – Modena – Experience the Emilian Countryside- Opening Spring 2019 @wsjmag @jaycheshes @massimobottura @casamarialuigia

Een bericht gedeeld door lara t gilmore (@laratgilmore) op

Een mix van modern en traditioneel, met veel gevoel voor de lokale cultuur. Antiek, persoonlijk verzameld door het paar, wordt aangevuld met hedendaagse kunst. Het welkomstdrankje op je kamer is eeb sprankelende Lambrusco-wijn en stukjes gerijpte Parmigiano Reggiano.

Kost dat?

De kamerprijzen bij Casa Maria Luigia worden geschat op 450 euro per nacht voor een tweepersoonskamer. Je kunt er uiteraard ook een ontbijt en een lichte lunch bij krijgen. Net als een proeverij uit keuken van Francescana voor een tarief van slechts € 250.

Dit gaat waarschijnlijk de meest gewilde B&B van Italië worden, misschien wel van de hele wereld, in navolging van het beste restaurant ter wereld.

De website van Casa Maria Luigia gaat binnenkort online. Op Dissapore zie je alvast enkele foto’s van het etablissement.

Bron: forbes.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Motivatie en inspiratie om Italiaans te leren

Reinout haat Milaan

Column: de rillingen van Milaan