in ,

De wereld rouwt om 30.000 liter aan verloren prosecco

30.000 liter prosecco stroomt weg
30.000 liter prosecco stroomt weg (beeld: L'Enoteca Zanardo Giussano)

Dit behoort waarschijnlijk tot de meest gruwelijke beelden die de afgelopen jaren uit Italië zijn gekomen. Een wijnsilo ontploft en stuurt daarmee 30.000 liter prosecco de dood in.

Ja, dat klopt. 30.000 liter.

Deze keer heeft het massale verlies van de Italiaanse bruisende wijn de wereld in rouw gedompeld, doordat het gefilmd is door de wijnmakerij. Een kort filmpje van slechts 5 seconden aan beelden van de verspilde prosecco werd door L’Enoteca Zanardo Giussano gepost op Facebook .

Hoe kon dit gebeuren? Volgens lokale bronnen werd het ‘incident’ in de wijnmakerij te Conegliano, Veneto in Noord-Italië veroorzaakt door een menselijke fout.

Blijkbaar vulde iemand de silo ver boven zijn capaciteit, waardoor hij explodeerde. De video is al meer dan 1,1 miljoen keer bekeken en meer dan 12.000 keer gedeeld.

Bron: perthnow.com.au

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

vendemmia

Column: vendemmia

Italianen op de fiets door Nederland

Italië moet op de fiets!