in , , ,

Ik vertrek naar Italië: deze zomer op RTL4

Reallifesoap rond het Sardijnse Ollolai lijkt garant te staan voor veel hilariteit

Het Italiaanse Dorp: Ollolai - deze zomer op RTL4
Het Italiaanse Dorp: Ollolai - deze zomer op RTL4 (beeld: YouTube)

RTL4 vult de zomerstop van GTST dit jaar met Het Italiaanse dorp: Ollolai, een zes weken durende reallifesoap over Nederlanders in een Sardijns dorpje van 1.500 inwoners.

De afgelopen dertig jaar is de bevolking van Ollolai in het hart van het Italiaanse eiland Sardinië gehalveerd. Wat overbleef is vergrijsd. De jongeren zijn weggetrokken. Huizen staan leeg en zijn vervallen.

Ollolai op Sardinië
Ollolai op Sardinië (bron: Google Maps)

RTL4 gaat burgemeester Efisio Arbau helpen zijn gemeente weer nieuw leven in te blazen. In het nieuwe RTL-programma Het Italiaanse Dorp: Ollolai volgt RTL Nederlanders die er een nieuw bestaan opbouwen.

huizen van 1 euro italie sardinie
Ehm, ja: bij de meeste huizen moet er wel wat gebeuren (bron: YouTube)

Huizen voor één euro

Efisio Arbau bedacht daarom een actie om de leegstaande camping, winkels en verpauperde huizen in zijn dorp voor 1 euro te koop aan te bieden. Met één belangrijke voorwaarde: je moet het eigendom opknappen en er gaan wonen of een bedrijf beginnen. Het doel is om het toerisme een belangrijke impuls te geven en te voorkomen dat het dorp – zoals zo’n 3.000 andere Italiaanse dorpen – een zachte dood sterft.

RTL deed vorig jaar zomer al een oproep aan Nederlandse gezinnen en stellen die interesse hebben om zo’n huis te kopen en op te knappen.

Deze zomer elke werkdag op tv

Aan de hand van de advertentieschema’s van de zender is inmiddels duidelijk wat RTL van plan is met het programma. Het Italiaanse dorp: Ollolai wordt vanaf maandag 16 juli zes weken lang iedere werkdag (dertig afleveringen in totaal) om 20.00 uur uitgezonden op RTL4. Sinds mensenheugenis is dit het tijdslot van het onuitroeibare GTST,  dat dit jaar pas half juli de zomerstop heeft.

Als Het Italiaanse Dorp: Ollolai ook maar enigszins lijkt op Ik vertrek, dan lijkt succes verzekerd. Hou de bingokaarten maar vast bij de hand.

Wij zitten er deze zomer in ieder geval klaar voor!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

verkiezingen italie 2018 - silvio berlusconi en barbara d'urso

Verkiezingen Italië 2018: Berlusconi is back!

Een bezoek aan Burano in de Lagune van Venetië moet de winterblues wel verslaan

7 Italiaanse manieren om de winterblues te verslaan