in , , ,

Videocolumn: Andrea Berton, topkok in een 5-sterrenhotel

Andrea Berton

Andrea Berton is chefkok in het prestigieuze Casta Diva-hotel aan het Comomeer. Hij kookt met z’n toegewijde team de sterren van de hemel. En hij heeft er zelf 2 op z’n naam. Die van Michelin, wel te verstaan. Aan Italië-correspondent Maarten Veeger legt hij uit dat een goede kok veel meer is dan iemand die goed kan koken.

‘Als kok word je geboren,’ legt Berton uit. ‘Dat bén je.’ Het blijkt allemaal te draaien om details, synchronisme en managementvaardigheden. En, hoe kan het ook anders, pizza’s schijnen ook een belangrijke rol te spelen. Hoe je al in je kindertijd kunt ontdekken of er een topchef in je schuilt, vertelt Andrea Berton in onderstaande videocolumn.

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De bijzondere kant van het Lago Maggiore

Elsa Schiaparelli

Elsa Schiaparelli terug op de catwalk