in ,

11 essentiële kledingtips voor Italië

Natuurlijk kun je Italië prima bezoeken in je Hawaï-broek, met je heuptasje om en gestoken in witte sportsokken en sandalen. Maar wil je meer ‘inblenden’ tussen de locals, dan hebben we hier een paar inside tips van de Travel Fashion Girl voor je. 11 essentiële kledingtips voor Italië per fare la bella figura. De meeste kledingtips zijn handig voor zowel mannen als vrouwen.

1. Investeer in enkelsokken

Bij voorkeur zwarte. Deze tip geldt voor zowel mannen als vrouwen. Niemand houdt ervan om hoge witte sportsokken te zien. En hou die alsjeblieft helemaal uit de buurt van sandalen of andere open schoenen.

2. Stop je shirt in je broek

T-shirts en bloesjes worden in Italië in de broek gestopt. Zowel door mannen als vrouwen. Je look ziet er wat samenhangender uit. En als man zie je er wat metroseksueler uit. Maar wat maakt het uit: je bent tenslotte in Italië!

3. Draag riemen

Sommige mannen en vrouwen dragen ze nooit. Tijd om daar verandering in te brengen. In Italië mag je riem of ceintuur gezien worden. Wel een mooie leren, natuurlijk. Misschien dat ze daarom die shirts in hun broek stoppen?

4. Geen kreukels

We hebben ons laten vertellen dat (schoon)moeders in Italië zelfs sokken strijken. Een beetje overdreven, maar de boodschap is duidelijk: ga niet met een gekreukt pak of een gekreukte jurk de deur uit. Tip: hang je kleding in de badkamer terwijl je een stomende douche neemt, voordat je uitgaat.

5. Verboden schoenen

Helaas dames: die gemakkelijke schoenen draag je maar als je weer thuis bent. ‘Makkelijke loopschoenen’ zijn uit den boze. Net als Crocs, instappers en slippers als je niet in een badplaats in de zomer bent. Modisch zijn dan wel weer schoenen van Hogan, Converse en Timberland (raar maar waar).

6. Echte materialen

Italianen zijn suckers voor echte materialen. Echt bont, echt leer. Geen leren jasjes van ‘plastic’ dus. En als je Italië in de winter bezoekt vraag je je af of er zoiets als een Bond tegen Bont bestaat.

7. Laat die heuptas en geldriem thuis

Investeer in plaats daarvan in een mooie leren tas of koop er een van een merk als Louis Vuitton.

8. Neem een sjaal mee

Ga je stadjes en kerkjes bezoeken? Hartstikke leuk. Maar neem wel een sjaal mee om blote schouders te bedekken. Dat wordt in Italië gewaardeerd. En in je zwemkleding een kerk binnenstappen is echt not done. Met een sjaal en een handtas werk je ook makkelijk die echte toeristenlook weg.

9. De juiste maat (een maatje kleiner)

Ga eerder voor een maatje kleiner dan voor een iets te grote maat. De ‘baggy’ look is niet geaccepteerd in Italië en geeft eigenlijk aan dat je niet de goede maat draagt. Iets te strak is over het algemeen geen probleem.

10. Zorg voor een set nette kleren

Ga je naar een feestje of naar een wat chiquere eetgelegenheid in Italië? Dan wel je je netjes aankleden met een blouse en een pantalon bijvoorbeeld. Of een mooie jurk. Altijd handig om tenminste één set nette kleding in je koffer te stoppen.

11. Altijd goed

Zomer of winter, met een sjaal en een Ray-Ban Aviator op je neus zit je altijd goed.

Bonustip: observeer!

Als je echt helemaal tussen de Italianen op wilt gaan, doe je er goed aan de kleding tijdens je verblijf in Italië goed te observeren. Elk seizoen heeft er zo z’n eigen sleutelstukken die je probleemloos kunt dragen. Totdat de volgende mode z’n intrede doet.

En onthoud: doe je voordeel met de tips, maar blijf altijd dicht bij je eigen stijl, daar waar je je prettig bij voelt.

Bron: travelfashiongirl.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Italiaanse leefgewoonten die je onmiddellijk over moet nemen

Italië in oktober