in ,

Het ‘verticale bos’ van Milaan

Bosco Verticale

Goed, deze informatie is niet nieuw, maar nog steeds heel inspirerend. Daarom toch nog een stukje over het bosco verticale dat op dit moment in Milaan wordt gerealiseerd (heeft iemand recente foto’s van de uitvoering hiervan? Die zouden we graag ontvangen om op de site te plaatsen!) Voor de mensen die er nog niet eerder van hebben gehoord: het gaat hier dus om ‘verticale stukken bos’, die in een van de meest vervuilde steden van Europa worden aangelegd. In Milaan dus. Stefano Boeri Architecten zorgt voor de realisatie van dit bijzonder creatieve en duurzame project in Italië.

Bosco Verticale

Rondom de stad, op verlaten boerenerven zouden een soort groene flats moeten verrijzen. In eerste instantie wordt begonnen met twee van dit soort flats. Er worden irrigatiesystemen in een constructie aangebracht, waarna er struiken en bomen in worden geplant. Dit groen zorgt vervolgens voor de opname van schadelijke CO2-stoffen in de lucht boven Milaan. Zoals bekend geeft de natuur hiervoor zuurstof terug. De bomen in de gebouwen laten in de winter hun bladeren vallen, zodat zonlicht binnen kan komen. Om het irrigatiesysteem aan te drijven, zijn ook zonnepanelen aangebracht, zodat de gejoel constructie als duurzaam kan worden bestempeld.

Bosco Verticale

Bijkomende voordelen zijn: zuivering van de lucht van fijnstof, het dempen van de lawaaioverlast (een ander Milanees probleem) en het terugdringen van de enorme hitte in de zomer. Daarnaast denkt het creatieve architectenbureau dat de groene zuilen een verrijking van de omgeving zullen zijn.

LEES OOK:
Ontdek de romantische route van het Langhe- en Roero-gebied
Het verticale bos in aanbouw
Het ‘verticale bos’ in aanbouw (photo credit: Marco Garofalo)

Op de website van de architect zie je hoe de eerste van deze ‘verticale bossen’ worden ingericht.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Gardameer-Italië

Het Gardameer, een culinaire driesprong

Panettone, de Italiaanse decemberspecialiteit